CNSCBT: Alte 102 cazuri de rujeolă. În Bărăgan au fost înregistrate 3 îmbolnăviri

CNSCBT: Alte 102 cazuri de rujeolă. În Bărăgan au fost înregistrate 3 îmbolnăviri

Rujeola, o bolă contagioasă care poate duce la complicaţii FOTO 123 RF

Alte 102 cazuri nou-confirmate de rujeolă au fost raportate în ultima săptămână, în judeţul Călăraşi fiinf confirmate 3 îmbolnăviri. Ca urmare, numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns la 16.552, din care 62 de decese.

Conform Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate până în 19 aprilie este 16.552, din care 62 de decese. În perioada 15-19 aprilie, au fost raportate încă 102 cazuri nou-confirmate în 12 judeţe şi în municipiul Bucureşti.
 
Astfel, în Mehedinţi au fost raportate 40 de cazuri, în Buzău - 19, în Teleorman - 11, în Galaţi - opt, în Prahova - şapte, în Constanţa - şase, în Bucureşti şi Ilfov - câte trei, iar în Brăila, Călăraşi, Dâmboviţa, Harghita şi Ialomiţa - câte un caz. Rujeola (pojarul) este o boală infecţioasă care adesea duce la complicaţii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: