CNSCBT: 13 noi cazuri de rujeolă, confirmate în ultima săptămână

CNSCBT: 13 noi cazuri de rujeolă, confirmate în ultima săptămână

Rujeola, o boală contagioasă FOTO 123 RF

Un număr de 13 noi cazuri de rujeolă au fost confirmate în şapte judeţe şi municipiul Bucureşti în perioada 15 - 19 octombrie, potrivit datelor Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, publicate vineri pe site-ul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

 
Conform sursei citate, numărul total de cazuri de rujeolă confirmate în România raportate până la data de 19 octombrie este 15.408, din care 59 de decese.
 
În ultima săptămână, cele 13 cazuri nou confirmate au fost înregistrate în: Dolj - 3, Bucureşti, Călăraşi, Giurgiu - cu câte două cazuri, Argeş, Buzău, Sălaj şi Teleorman - câte un caz. Cele mai multe cazuri s-au înregistrat de la începutul epidemiei la copiii nevaccinaţi.
 
Rujeola (pojarul) este o boală infecţioasă care adesea duce la complicaţii. Potrivit medicilor, din patru persoane care fac rujeolă una are nevoie de spitalizare. Pentru unul din 1.000 de bolnavi de rujeolă, boala este mortală.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: