Cine face legea pe şosea. Şoferii de camioane şi microbuze, traşi pe dreapta pentru viteză excesivă

Cine face legea pe şosea. Şoferii de camioane şi microbuze, traşi pe dreapta pentru viteză excesivă

Nicio o maşină nu a scăpat de control Foto:Arhivă Adevărul

Niciun camion sau microbuz cu pasageri care circulau în judeţul Călăraşi nu au scăpat de controlul poliţiştilor, în perioada 7-13 octombrie. Razia ce face parte din campania preventivă „Tispol-Truck&Bus” a urmărit reducerea numărului de accidente rutiere provocate de maşinile cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone şi de microbuzele cu călători.Cele mai multe bateri constatate de poliţişti se referă la depăşirea vitezei, neutilizarea centurii de siguranţă şi lipsa documentelor de călătorie. Poliţiştii au verificat 537 de vehicule, dintre care 337 de transport marfă şi 200 de persoane, fiind aplicate 153 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 100 pentru neregulile constatate în transportul de marfă şi 53 în cazul transportului de persoane. 

Abaterile la regimul circulaţiei au constat în nerespectarea regimului legal de viteză(51), neutilizarea centurii de siguranţă(28), nereguli privind documentele conducătorilor auto, ale vehiculelor şi documentele operatorilor sau neasigurarea corespunzătoare a mărfii(49). În trei situaţii, poliţiştii nu au mai permis continuarea călătoriei, în transportul de persoane

Nereguli la tot pasul


Poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Călăraşi şi Serviciului de Investigare a Fraudelor Călăraşi au identificat în trafic trei microbuze, aparţinând  unei societăţi comerciale din localitatea Pantelimon, judeţul Ilfov, care efectuau curse regulate de transport persoane pe ruta Bucureşti – D.N. 3 – Fundulea, fără ca operatorul de transport să deţină licenţă de traseu şi fără ca vehiculele să posede copii conforme ale licenţei de transport. Pentru niciunul dintre cele trei autovehicule nu a fost achitată taxa de utilizare a reţelei de drumuri naţionale.

A plouat cu amenzi

Totodată, autovehiculele transportau mai multe persoane decât numărul de locuri menţionate în certificatul de înmatriculare, nu au fost respectate perioadele de conducere şi de odihnă, iar în unele cazuri nu fuseseră eliberate legitimaţii de călătorie. Pentru faptele constatate, poliţiştii l-au sancţionat contravenţional pe operatorul de transport, precum şi pe conducătorii autovehiculelor respective, cu amenzi în valoare totală de 87.750 lei, complementar suspendându-se dreptul de utilizare a celor trei autovehicule pentru o perioadă de 6 luni, fiind reţinute plăcuţele cu numărul de înmatriculare şi certificatele de înmatriculare.

Vă recomandăm şi:

Poliţia, cu ochii pe microbuzele cu pasageri. Curse ilegale de persoane pe ruta Călăraşi-Bucureşti

FOTO Şase persoane rănite, după ce un microbuz plin cu pasageri a fost lovit de o autoutilitară

46 de persoane, găsite de poliţişti într-o dubă de transport marfă şi într-o Dacie papuc

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: