Cetăţenii, sfătuiţi de ISU să întrerupă activităţile în aer liber şi să se adăpostească. Vin ploi şi furtuni violente

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Se anunţă furtuni violente
Se anunţă furtuni violente

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov au anunţat, duminică, pe Twitter, în urma prognozei emise de ANM, că recomandă populaţiei să întrerupă activităţile în aer liber, să se adăpostească în locuinţe sau în alte spaţii care prezintă siguranţă.

Reprezentanţii ISU Bucureşti-Ilfov au recomandat populaţiei să întrerupă activităţile în aer liber şi să se adăpostească în locuinţe sau alte spaţii sigure, având în vedere că pentru perioada următoare meteorologii au prognozat ploi torenţiale, cu intensificări ale vântului, descărcări electrice şi grindină.

De asemenea, oamenii sunt sfătuiţi să evite să stea în apropiere de copaci, stâlpi, panouri publicitare, corturi, schele şi să nu atingă stâlpi/fire de electricitate.

"În cursul zilei de astăzi, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare meteo pentru municipiul Bucureşti, valabilă în perioada 5-8 mai. Pentru acest interval de timp, au fost prognozate averse cu caracter torenţial, intensificări de scurta durata ale vântului, cu aspect de vijelie, descărcări electrice şi grindină. Preventiv, ISU Bucureşti a transmis populaţiei (prin intermediul panotajului outdoor şi a paginii instituţionale de Facebook) măsurile ce trebuie adoptate în cazul producerii manifestărilor meteo prognozate", a transmis ISU Bucureşti-Ilfov.

Mai multe informaţii despre modul de comportare în cazul producerii unor situaţii de urgenţă sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obţinute prin intermediul aplicaţiei DSU (care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store şi AppStore) şi de pe platforma Fii Pregătit.

Meteorologii au emis, duminică, o informare de instabilitate atmosferică accentuată, valabilă în întreaga ţară, până miercuri dimineaţă la ora 9.00. Se vor semnala ploi torenţiale, vijelii, descărcări electrice şi grindină.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite