Cetăţenii, învăţaţi cum să nu cadă victime ale hoţilor din locuinţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii au stat de vorbă cu oamenii şi au împărţit pliante cu minime măsuri de protecţie împotriva furturilor FOTO IPJ Călăraşi
Poliţiştii au stat de vorbă cu oamenii şi au împărţit pliante cu minime măsuri de protecţie împotriva furturilor FOTO IPJ Călăraşi

Poliţiştii de prevenire a criminalităţii şi cei de ordine publică din Călăraşi au împărţit pliante şi i-au învăţat pe cetăţeni cum nu devină victime ale furturilor din locuinţe.

Astăzi, 19 august, poliţiştii au acţionat în zona centrală a oraşului unde au organizat activităţi de prevenire şi combatere a infracţiunilor de furt din locuinţe în municipiul Călăraşi.

Poliţiştii au discutat cu cetăţenii despre prevenirea furturilor din locuinţe şi măsurile prevăzute de lege pentru asigurarea protecţiei acestora. Scopul acţiunilor a fost creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor împotriva acestui gen de infracţiuni şi informarea cu privire la măsurile minime de siguranţă pe care trebuie să le adopte pentru a nu deveni victime.  Recomandările au fost susţinute şi de materiale cu caracter preventiv pe care le-au distribuit oamenilor.

În perioada următoare poliţiştii vor continua activităţile de prevenire a faptelor antisociale pentru creşterea sentimentului de siguranţă în rândul cetăţenilor.

Recomandările poliţiştilor:

1. Evită să faci publice pe reţelele de socializare imagini cu obiecte din locuinţa ta, configutrţia acesteia sau posibilele căi de acces;

2. Fă-ţi conturile de pe reţelele de socializare inaccesibile persoanelor necunoscute şi nu dezvălui date despre tine celor pe care îi cunoşti doar în mediul online;

3. Nu face publică pe Internet plecarea ta de acasă şi roagă vecinii să te anunţe imediat dacă, în lipsa ta , văd străini în preajma locuinţei tale. Procedează la fel atunci când ei sunt plecaţi.

4. Asigură uşa cu vizor, încuietori sigure, lanţ de siguranţă şi nu lăsa cheia sub preş sau în cutia de scrisori.

5. Nu lăsa bilete în uşă atunci când pleci de acasă; roagă un vecin să ia eventualele facturi sau înştiinţări prinse în uşă.

6. În cazul în care la uşa ta se prezintă persoane care vând sau cumpără diferite produse, evită-le şi nu le permite accesul în locuinţă.

7. Când părăseşti locuinţa, verifică dacă ai încuiat uşa apartamentului, ferestrele, uşa de la balcon. Închide bine ferestrele apartamentelor situate la parter, la primul şi ultimul etaj; dotarea cu gratii dă un plus de siguranţă.

8. Nu da curs întâlnirilor propuse telefonic de persoane necunoscute, indiferent de motivul invocat de acestea. Poate fi un pretext pentru a te face să părăseşti locuinţa, care între timp poate fi spartă.

9. Furnizează Poliţei datele pe care le deţii în legătură cu o eventuală infracţiune. Indiferenţa ta nu face decât să îngreuneze prinderea autorilor care, între timp, pot comite şi alte infracţiuni. 

Vă mai recomandăm şi:

IGPR: 91 de percheziţii pentru destructurarea grupărilor de criminalitate organizată

IGPR: 188 de percheziţii pentru anihilarea grupărilor infracţionale, efectuate de poliţişti

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite