Ceremonie militară pentru omagierea eroilor. Slujbă de pomenire şi depuneri de coroane

Ceremonie militară pentru omagierea eroilor. Slujbă de pomenire şi depuneri de coroane

Ceremonie militară la cimitirul eroilor sovietici din Călăraşi FOTO ISU Călăraşi

Călărăşenii au cinstit şi în acest an Ziua Eroilor, prin manifestări organizate de Centrul Militar Judeţean. Autorităţile locale au depus coroane de flori la cimitirul ostaşilor căzuţi la datorie, iar un sobor de preoţi a făcut pomenirea celor răposaţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
 
De Ziua Înălţării Domnului, sărbătoare creştină, care comemorează înălţarea la cer a lui Iisus din Nazaret, la 40 de zile după Înviere celebrăm Ziua Eroilor, sărbătoare naţională a poporului român, în memoria celor căzuţi de-a lungul veacurilor pe câmpurile de luptă, pentru credinţă, libertate, dreptate şi pentru apărarea ţării şi întregirea neamului. Înălţarea Domnului (Ziua Eroilor) se sărbătoreşte anul acesta pe 17 mai.
 
La 2 mai 1995, Parlamentul României a adoptat o lege, conform căreia Ziua Înălţării Domnului a fost declarată “Ziua Eroilor”, pentru a omagia jertfa celor căzuţi în luptă pentru libertatea şi independenţa poporului român.
Ziua Înălţării Domnului a fost desemnată Zi a Eroilor şi Sărbătoare Naţională Bisericească, prin hotărârile Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române din anii 1999 şi 2001. Totodată, legea din 2003 privind regimul monumentelor şi operelor comemorative de război a proclamat sărbătoarea Înălţării Domnului drept sărbătoare naţională a poporului român. În toate lăcaşele de cult se vor trage clopotele la ora 12.00, iar în instituţiile publice şi unităţile de învăţământ se va păstra un moment de reculegere în semn de omagiu pentru eroii patriei.
citeste totul despre: