Cercetat de poliţişti pentru conducere fără permis. Ce sancţiune riscă şoferul

Cercetat de poliţişti pentru conducere fără permis. Ce sancţiune riscă şoferul

Şoferul s-a ales cu dosar penal FOTO Adevărul

Poliţiştii călărăşeni acţionează permanent pentru salvarea de vieţi omeneşti şi depistarea celor care încalcă normele rutiere.

 
În timpul unui control de rutină, la Budeşti au fost un bărbat, de 43 de ani, în timp ce conducea un autoturism, deşi avea acest  drept suspendat. Şoferul iresponsabil a fost depistat pe DN4 Bucureşti-Olteniţa.
În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis.
 
Poliţiştii atrag atenţia!
 
1. Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se poate pedepsi cu închisoarea de la 1 la 5 ani.
 
2. Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se poate pedepsi cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
 
3. Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi persoana care încredinţează un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care ştie că se află în una dintre situaţiile prevăzute în alin. (1) sau alin. (2) sau sub influenţa alcoolului ori a unor substanţe psihoactive.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: