Centre mobile de vaccinare pentru Bărăgan. Ce judeţe sunt arondate

Centre mobile de vaccinare pentru Bărăgan. Ce judeţe sunt arondate

Centre mobile de vaccinare vor ajunge şi în sud-estul ţării FOTO Adevărul

Ministerul Apărării anunţă că cele 20 de centre mobile de vaccinare aflate în coordonarea Direcţiei medicale a MApN acţionează, începând de miercuri, în sprijinul autorităţilor locale, în localităţi izolate sau greu accesibile, la propunerea şi solicitarea Direcţiilor de sănătate publică judeţene.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pentru judeţele Călăraşi, Ialomiţa şi Buzău echipele şi centrele mobile sunt arondate  Centrului Medical de Diagnostic şi Tratament Ambulatoriu „Academician Ştefan Milcu”, Bucureşti.

”Echipele vaccinatoare sunt formate din personal medico-sanitar din cadrul MApN (medici şi asistenţi medicali) şi paramedici din cadrul DSU, în funcţie de numărul de beneficiari şi capacitatea spaţiului de vaccinare amenajat în localitate. Centrele mobile de vaccinare sunt organizate în containere asigurate de Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale, iar echipele mobile îşi desfăşoară activitatea în spaţii puse la dispoziţie de autorităţile locale şi asigură, la nevoie, vaccinarea persoanelor nedeplasabile la domiciliu”, a transmis MApN, înr-un comunicat de presă.

Totodată, transportul echipamentelor şi materialelor necesare procesului de vaccinare, precum şi transportul vaccinurilor pentru fiecare echipă de vaccinare vor fi asigurate de MApN.
 
 
Vă mai recomandăm şi:

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările