Cele mai liniştite alegeri din ultimii ani. Prezenţa poliţiştilor în stradă i-a descurajat pe scandalagii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţia a stat cu ochii pe secţii de votare FOTO Adevărul
Poliţia a stat cu ochii pe secţii de votare FOTO Adevărul

Pentru siguranţa cetăţenilor, în ziua alegerilor locale, peste 600 de poliţişti au acţionat în judeţul Călăraşi, atât în preajma secţiilor de votare, cât şi în zonele cu aflux mare de populaţie, pentru menţinerea ordinii publice şi pentru cercetarea sesizărilor cu caracter electoral.

Poliţiştii au acţionat pentru păstrarea ordinii şi siguranţei publice, siguranţei rutiere şi a transporturilor feroviare, iar în ziua alegerilor, pe 5 iunie, la Călăraşi nu au fost înregistrate situaţii grave, care să afecteze procesul electoral. Oamenii legii spun că acest lcuru se datorează şi oamenilor care au înţeles necesitatea adoptării unei conduite corecte în această perioadă.

Paza şi protecţia secţiilor de vot

Peste 100 de poliţişti au asigurat măsuri de pază şi protecţie la secţiile de votare, la circumscripţii şi pe timpul transportului materialelor electorale, astfel încât nu au fost înregistrate evenimente deosebite.   
Prezenţa activă a poliţiştilor a făcut ca, în această zi, numărul infracţiunilor săvârşite cu violenţă şi cele de natură judiciară să se situeze sub media ultimilor ani. Reamintim că, pe toată perioada electorală, însemnând campania electorală, ziua şi pre-ziua votului, faţă de situaţia înregistrată la precedentele alegeri locale din 2012, numărul de sesizări a scăzut cu 43%, infracţiunile sesizate au fost cu 51% mai puţine, iar al contravenţiilor cu 53%.
 

Vă recomandăm şi:

Alegeri locale 2016 Călăraşi. Alegători prinşi fotografiind buletinele de vot pe care le ştampilaseră

Alegeri locale 2016. Prezenţa la vot în Călăraşi: 36,8% dintre alegători s-au prezentat la urne până la ora 16.00

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite