Cel mai scump condiment din lume, „aspirator“ de toxine. Cardamomul, mirodenia care curăţă rinichii, întăreşte inima şi te scapă de balonare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul dintre cele mai scumpe condimente din lume, după vanilie şi scorţişoară, cardamomul nu este doar un afrodisiac, ci şi un excelent tratament natural pentru tulburările digestive şi „aspirator“ pentru toxinele din organism.

Cardamomul este, de asemenea, recomandat pentru întărirea inimii şi pentru îmbunătăţirea memoriei, fiind un tonic cerebral. Mirodenia, care este originară din India, face minuni şi la răceli, dar şi în depresie. Specialiştii spun că poate fi consumată cu încredere, deoarece nu are contraidicaţii, fiind plantă cu un efect suficient de blând. Cu toate acestea, nu trebuie să se facă excese.

"Ceaiul de cardamom se prepară adăugând o linguriţă de seminţe proaspăt zdrobite într-o cană de apă clocotită. Se lasă la infuzat timp de 10-15 minute. Acesta este un remediu eficient pentru a combate greaţa, aciditatea, balonarea, arsurile de stomac, lipsa apetitului sau constipaţia. Se administrează 3 căni de ceai pe zi. Consumat regulat, acesta ajută corpul să elimine şi toxinele prin rinichi”, explică Marian Grigore, apifitoterapeut.

De asemenea, seminţele de cardamom mai au avantajul că sunt foarte bune pentru curăţarea gurii. Ele sunt de asemenea utile pentru înlăturarea mirosurilor neplăcute, cum ar fi, spre exemplu, cel de usturoi.
 
Cinci motive să-l incluzi în alimentaţie

Un bun diuretic. Motivul pentru care cardamomul este un detoxifiant atât de bun este acţiunea sa diuretică. Curăţă tractul urinar, vezica, rinichii, eliminând toxi¬nele, apa în exces şi combătând infecţiile.

Eficient în răceală. Cardamomul este foarte eficient şi în tratarea răcelilor, a tusei şi a bronşitei, mai ales când acestea sunt însoţite de frisoane.

Previne formarea cheagurilor de sânge. Cardamomul împiedică agregarea plachetară, prevenind astfel formarea periculoaselor cheaguri de sânge şi a blocajelor arteriale. De asemenea, administrarea de 3 g de cardamom pe zi, timp de 12 săptămâni, poate reduce semnificativ tensiunea arterială.

Antioxidant şi antibacterian. Multe dintre vitaminele, fitonutrienţii şi uleiurile esenţiale din cardamom acţionează ca antioxidanţi, eliminând radicalii liberi şi întârziind îmbătrânirea celulară. Uleiul esenţial din seminţele de cardamom inhibă dezvoltarea virusurilor, a bacteriilor şi a ciupercilor.

Antiinflamator. La fel ca ghimbirul şi curcuma, rudele sale, cardamomul are proprietăţi antiinflamatorii prin care reduce durerea şi umflăturile, în special la nivelul mucoaselor gurii şi ale gâtului.

Orice probleme medicale aveţi, vă recomandăm în primul rând să consultaţi un medic.

Vă recomandăm şi:

Planta-minune care previne infarctul şi activează energiile sexuale. Ce conţine şi cum e indicat să consumăm busuiocul

Planta care vindecă toate bolile. Mâna Maicii Domnului, floarea binecuvântată care ţine inima în formă şi închide rănile

Efectele miraculoase ale porumbului fiert: topeşte grăsimea rapid şi ţine inima în formă. Ce vitamine importante conţine

La ce e bun bicarbonatul de sodiu. Minunile pe care le face banalul praf din bucătărie, un leac excelent pentru înţepături

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite