Cel mai mare spital din Bărăgan caută voluntari. 11 călărăşeni ajută deja bolnavii, ce condiţii se impun

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Călăraşenii, interesaţi pentru a sprijini activitatea din spital FOTO Adevărul
Călăraşenii, interesaţi pentru a sprijini activitatea din spital FOTO Adevărul

Pentru eficientizarea activităţii Spitalului Judeşean de Urgenţă din Călăraşi, dar şi pentru a-i încuraja pe oameni să-şi ajute semenii, actualul director medical al unităţii, conf.univ.dr.Laurenţiu Beluşică a pus la punct activitatea de bază de voluntariat.


Deşi acest compartiment funcţionează de la sfârşitul lunii august, 11 cereri au fost deja înregistrate şi sunt în curs de procesare. Şase persoane şi-au început deja activitatea.

 „Această iniţiativă de voluntariat în Spital este o activitate a comunităţii pentru comunitate, prin care se încurajează mobilizarea cetăţenilor prin invitarea acestora la acţiuni de voluntariat potrivite oricui, în special acelora care consideră schimbarea în mai bine ca fiind un act de curaj care le aparţine”, e de părere Vasile iliuţă, preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi
Pe de altă parte, dr.Beluşică, iniţiatorul proiectului, lansează un îndemn către toţi cei care ar putea fi interesaţi de această activitate la spitalul judeţean: „vă invităm şi pe dumneavoastră să vă alăturaţi echipei de voluntari din cadrul spitalului pentru că întotdeauna este nevoie de dăruire şi implicare astfel încât, împreună, să ridicăm spitalul!”

Aşadar, Spitalul Judeţean de Urgenţă Călăraşi recrutează voluntari pentru toate secţiile şi compartimentele: medici, asistenţi medicali, infirmiere, brancardieri etc. De asemenea, periodic unitatea medicală caută oameni dispuşi să ajute fără bani, fie ei viitori medici, studenţi sau pensionari plini de energie şi optimism.

Iată care sunt documentele necesare includerii în programul de voluntariat:

1. Buletin(carte) de identitate, prin care se face dovada identităţii, cetăţeniei şi a domiciliului - copie xerox;
2.  Actele de stare civilă, după caz- copii xerox;
3. Actele de studii, calificare (certificate, diplome, atestate) privind existenţa studiilor şi calificării necesare pentru activitatea de voluntariat - copii xerox;
4. Adeverinţa medicală care să ateste starea de sănătate corespunzătoare eliberată numai de medicul de medicina muncii a organizaţiei-gazdă, în original;
 5.  O declaraţie pe propria răspundere că nu are antecedente penale, nu a fost condamnat pentru săvârşirea unei infracţiuni contra umanităţii, contra statului sau contra autorităţii, de serviciu sau în legătură cu serviciul, care împiedică înfăptuirea justiţiei, de fals ori a unor fapte de corupţie sau a unei infracţiuni săvârşite cu intenţie, care ar face-o incompatibilă cu exercitarea activităţii de voluntariat, cu excepţia situaţiei în care a intervenit reabilitarea.
 

Pentru asistenţi medicali:
1.  Certificatul de membru, emis de O.A.M.G.M.A.M.R., vizat la zi – copie xerox;
2. Asigurarea obligatorie de răspundere civilă profesională , in limita legală stabilită, valabilă – copie xerox.
Copiile după actele sus-menţionate se prezintă însoţite de documentele originale sau în  copii legalizate.

Persoanele interesate sunt rugate să depună o cerere în acest sens împreună cu documentele obligatorii de mai sus, la secretariatul directorului medical care conduce şi coordonează munca de voluntariat  sau să trimită în format electronic aceste documente, pe adresa de e-mail: spitaluljud.cl@gmail.com.

.„Voluntarii care vor avea o activitate susţinută în cadrul spitalului, care vor promova sau vor aduce un plus de imagine acestei instituţii, vor fi răsplătiţi pentru munca depusă prin acordarea unei diplome cu titlul onorific diploma de „Prieten al Spitalului Judeţean de Urgenţă Călăraşi”, a precizat lector univ. dr. Simona Maria Vlădica, consilier al preşedintelui  CJ pe probleme de Comunicare şi Imagine.
 

Vă recomandăm şi:

Cum vrea Spitalul din Călăraşi să atragă medici: acces liber la literatură ştiinţifică şi congres, masă şi casă gratis

Lipsa medicilor, o problemă gravă. Cel mai mare spital de urgenţă din Bărăgan a fost declasificat de Ministerul Sănătăţii

Singurul spital de psihiatrie din Bărăgan a fost modernizat după 40 de ani. La Săpunari, bolnavii au condiţii de lux

Călăraşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite