Cel mai mare proiect din ultimii 25 de ani, finalizat. S-a încheiat modernizarea reţelei de apă şi canalizare

Cel mai mare proiect din ultimii 25 de ani, finalizat. S-a încheiat modernizarea reţelei de apă şi canalizare

Lucrările sunt în toi FOTO Adevărul

Cel mai mare proiect din Călăraşi din ultimii 25 de ani, care a înghiţit aproximativ 10 milioane de euro, a fost finalizat, chiar dacă oraşul arată ca după bombardament. Lucrările la reţeau de canalizare şi apă potabilă au fost încheiate pe hârtie, recepţia lucrării urmând să aibă loc luni, 27 iunie.

Ştiri pe aceeaşi temă


Chiar dacă în prezent, străzile sunt blocate circulaţiei şi pline de gropi, conducerea Ecoaqua spune că drumurile vor fi reparate în câteva luni.
Proiectul CL8 privind extinderea şi reabilitarea reţelei de apă şi de canalizare, în valoare de 10 milioane de euro, care a înnebunit călărăşenii, va fi încheiat în această vară. Directorul SC Ecoaqua S.A, Cezar Neagu, a anunţat că deşi, teoretic, lucrările s-au încheiat, disconfortul cauzat de gropi va continua. Operatorul de apă mai are branşamente de făcut, dar şi lucrări de izolare a reţelei vechi, pentru a nu exista riscul ca oamenii să se „lege” ilegal la conducte.

Penalizări de un milion de lei

Recepţia lucrărilor se va face luni, 27 iunie, pentru a pune astfel punct penalizărilor de un million de lei încasate de Ecoaqua, având în vedere că temenul de execuţie a lucrărilor a fost depăşit.
 „Sunt mulţumit de ce am realizat. Lucrările de construcţie realizate de Hidroconstrucţia SA s-au finalizat. În momentul de faţă se fac gropi pentru a izola reţeaua veche şi pentru trecerea branşamentelor de pe reţeaua veche pe cea nouă. Va fi o lucrare care va dura destul de mult, iar cetăţenii vor mai simţi efectele acestui lucru. Reţelele vechi vor trebui golite de apă şi sigilate. Trebuie să creăm un sistem prin care să le putem monitoriza pentru a ne feri de eventualele furturi. În momentul de faţă sunt executate lucrări în 18 puncte concomitent. Până pe 27 iunie, străzile trebuie să fie aduse la forma iniţială”, a explicat directorul SC Ecoaqua S.A, Cezar Neagu.

Cea mai bună apă

Cu toate neajunsurile, proiectul CL 8 a adus beneficii călărăşenilor. Mai mult decât atât, autorităţile locale spun că oamenii sunt acum în siguranţă pentru că vechile conducte au fost schimbate şi nu mai curge apă cu rugină la robinet.
Proiectul Ecoaqua « Extinderea şi reabilitarea sistemelor de alimentare cu apă şi de canalizare în judeţul Călăraşi »  a fost finanţat prin Programul Operaţional Sectorial de Mediu 2007-2013. Extinderea şi reabilitarea reţelei de distribuţie a apei potabile şi a sistemului de canalizare, inclusiv staţii de pompare apă uzată Călăraşi, CL8, a fost realizat într-un an şi şapte luni, timp record, susţin autorităţile, pentru un astfel de proiect.

Avarii repetate care au distrus carosabilul

Disconfortul creat de lucrările desfăşurate în ultimele luni au adus la exasperare călărăşenii, vina exclusivă aparţinând contractorului care nu a putut finaliza proiectul.
“Acest mare proiect reprezintă o investiţie pentru sănătatea fiecărui călărăşean. Să vă explic de ce: 11 milioane de euro – bani europeni – au fost investiţi numai pentru modernizarea staţiilor de pretratare şi tratare a apei potabile din municipiul Călăraşi. Rezultatul: Calitatea apei potabile trimisă în reţea este mai bună decât calitatea unor mărci de apă plată care se comercializează în magazine. Beneficiau călărăşenii de ea? Vechimea de peste 30 de ani a multora dintre conductele de distribuţie a apei potabile făcea ca la robinet să ajungă apă cu alte caracteristici. Să nu uităm şi de infiltraţiile din sol sau de avariile repetate, care au afectat, în timp, starea carosabilulu”, a explicat primarul Daniel Ştefan Drăgulin.

Vă recomandăm şi:

Modernizarea reţelei de apă se încheie la 1 iunie. Cel mai mare proiect din ultimii 25 de ani a înghiţit 31 milioane de euro

Lucrările de 10 milioane de euro pentru modernizare reţelei de apă, nefinalizate. Şantierul se închide la vară

Lucrările pentru modernizarea reţelei de apă rămân deschise: doar 65% din proiectul de 10 milioane de euro a fost realizat

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările