Cel de-al cincilea caz de West Nile, confirmat pe malul Borcei. Pacientul este un bărbat, în vârstă de 61 de ani

Cel de-al cincilea caz de West Nile, confirmat pe malul Borcei. Pacientul este un bărbat, în vârstă de 61 de ani

Virusul West Nile este transmis de înţepătura ţânţarilor FOTO 123 RF

Al cincilea caz cu infecţie West Nile a fost confirmat la Călăraşi. Conform Direcţiei de Sănătate Publică(DSP), este vorba despre meningolencefalită la un bărbat, în vârstă de 61 de ani. Pacientul este din mediul urban, acesta fiind al cincilea caz de infecţie neuroinvazivă de etiologie West Nile cu domiciliul şi expunerea pe teritoriul judeţului Călăraşi.

 
"Menţionăm că din aceste 5 cazuri confirmate până la data prezentă în rândul persoanelor domiciliate şi expuse la înţepături de ţânţari în judeţul Călăraşi, un caz (primulcaz confirmat din judeţ) a evoluat spre deces.
Având în vedere că activitatea ţânţarilor va continua, revenim cu recomandarea fermă către autorităţile administratiei publice locale să realizeze măsurile necesare de salubrizare şi de dezinsecţie în localităţi pentru a preveni răspândirea infecţiei cu virus West Nile. Reamintim că infecţia cu virus West Nile nu se transmite de la om la om, ci doar prin înţepătură de ţântar. Nu există vaccin sau tratament antiviral specific", a anunţat DSP Călăraşi.
 
Recomandările pentru populaţie sunt următoarele: să evite expunerea la ţânţari, purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi, să utilizeze substanţe chimice repelente împotriva ţânţarilor, să impiedice pătrunderea ţânţarilor în casă (plase protecţie la ferestre), să utilizeze substanţe insecticide în locuinţă/in jurul locuinţei, să asigure desecarea bălţilor de apă din jurul gospodăriei şi să îndepărteze recipientele de apă stagnantă şi gunoiul menajer.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: