Cei mai buni liceeni, premiaţi de TenarisSilcotub. Câţi bani au primit copiii care excelează la învăţătură

Cei mai buni liceeni, premiaţi de TenarisSilcotub. Câţi bani au primit copiii care excelează la învăţătură

cei mai buni elevi la învăţutură din Călăraşi FOTO TenarisSilcotub

TenarisSilcotub a premiat o nouă generaţie de câştigători ai Burselor de Merit, într-un eveniment ce a reunit liceeni şi oameni de succes din Călăraşi.

Zeci de liceeni din Călăraşi, câştigători ai Burselor de Merit TenarisSilcotub, au avut parte de un eveniment special dedicat lor, prin care compania le-a oferit modele de succes în carieră şi un plus de motivaţie pentru a-şi continua excelentul parcurs şcolar de până acum.
 
Tinerii s-au întâlnit, astfel, cu antreprenori şi oameni de succes din comunitate, pentru a descoperi oportunităţile de carieră şi de dezvoltare pe care oraşul le oferă. „Mulţi tineri din Călăraşi sunt în continuare convinşi că, pentru a reuşi în viaţă, este nevoie să plece de aici, ceea ce este o pierdere enormă pentru comunitate. Ne dorim să schimbăm această mentalitate. Ştim că e nevoie de un efort pe termen lung, la care întreaga comunitate să contribuie. Un prim pas făcut de TenarisSilcotub a fost această întâlnire între liceenii cu rezultate excelente la învăţătură şi profesionişti pasionaţi şi respectabili din diverse domenii, care şi-au construit un parcurs profesional de succes în acest oraş. Invitaţii, prin dialogul purtat cu liceenii,  i-au convins că un  profesionist autentic poate avea o carieră de succes oriunde în lume, inclusiv la Călăraşi”, spune Codruţa Hodrea, manager Relaţii cu comunitatea TenarisSilcotub.
 
1.800 de lei pentru fiecare elev
 
Tinerii din Călăraşi au avut ocazia să discute despre viitoarea lor carieră cu antreprenorul Alin Căprilă, care le-a povestit tinerilor despre ce înseamnă să începi o afacere în România, şi cu Marius Vişan, manager mentenanţă în oţelăria TenarisSilcotub, care a vorbit despre cariera în industrie şi în companii internaţionale.
 
TenarisSilcotub a investit în programul Burse de Merit peste 1 milion de dolari în cei 10 ani de existenţă a programului, răsplătind rezultatele excelente obţinute la şcoală de peste 2.500 de tineri din România, respectiv din cele 3 oraşe în care compania are unităţi de producţie: Călăraşi, Zalău şi Câmpina. Anul acesta, 250 de tineri au primit câte o bursă, a cărei valoare a crescut la 1.800 de lei. 
 
„Bursele de Merit sunt o iniţiativă prin care se promovează în rândul tinerilor valori obţinute prin multă muncă şi mult efort. Sunt puţine programe care scot în evidenţă asemenea valori. Personal, bursa m-a ajutat să particip la proiecte educaţionale, inclusiv în afara ţării, pentru a învăţa şi mai multe!”, explică Carmen Pedolu, elevă a liceului „Mihai Eminescu” din Călăraşi. Selecţia liceenilor câştigători ai burselor a fost făcută în baza rezultatelor obţinute în anul şcolar 2017-2018. Tinerii urmează cursurile Colegiului Naţional „Barbu Ştirbei”, Liceului Teoretic „Mihai Eminescu”, iar fiecare dintre ei a obţinut o medie generală de peste 9,90 (informatică), respectiv 9,97 (alte profile).
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: