Cea mai simplă mâncare. Ce pui în supa de roşii ca să iasă delicioasă, în cât timp e gata

Cea mai simplă mâncare. Ce pui în supa de roşii ca să iasă delicioasă, în cât timp e gata

Supa de roşii, un preparat ieftin şi gustos FOTO Shutterstock

Una dintre cele mai simple şi gustoase reţete culinare este supa de roşii. Cu ingredinete puţine iese o mâncare dlicioasă. Bogată în vitamine, răcoritoare pe arşită, supa de roşii este mâncarea perfectă vara. Reţeta gustosului preparat o regăsim la regretatul gastronom Radu Anton Roman, în lucrarea “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia).

Ştiri pe aceeaşi temă

Iată ce nota autprul despre acest preparat: În vipia verii de Bărăgan, supa asta iese din frigider ca o salvare, că altceva decât glaciaţiune fulgerătoare şi interioară nu-ţi trebuie, dacă eşti fleaşcă, singur, în post şi pe asfalt. 
 
Ingrediente:
 
1 pahar orez 
1 ceapă, pătrunjel, busuioc, sare, piper, pe gustul meseanului 
1 morcov 
1 kg roşii răscoapte, să dea zeamă 
 
Mod de preparare:
 
Se taie roşiile cubuleţe. Se rad ceapa şi morcovul. Se pun la fiert toate, orez, roşii, ceapă, morcov, sare, piper, în 2 litri apă. Se toacă verdeaţa . După o jumătate de oră se ia de pe foc, se presară verdeaţă.
 

Gazetarul, pasionat de bucătărie

 
În cei 57 de ani de viaţă, Radu Anton Roman, gazetar, scriitor, realizator TV, vânător şi pescar sportiv, a publicat poezii, însemnări de călătorie, romane şi eseuri, fiind implicat în mai multe proiecte de televiziune şi publicaţii, dedicându-se din anul 1997 şi domeniului gastronomic.
În 1998, Radu Anton Roman a publicat una dintre cele mai importante lucrări recente ale gastronomiei româneşti “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia).
 
Vă mai recomandăm şi:
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: