Cea mai simplă şi gustoasă salată pentru iarnă. Cum se găteşte ardeiul copt perfect

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Salata de ardei copţi pentru iarnă FOTO cufarulcubucurii.wordpress.com
Salata de ardei copţi pentru iarnă FOTO cufarulcubucurii.wordpress.com

Gospodinele au început pregătirile pentru umplerea cămărilor. Chiar dacă varianta cea mai simplă este depozitarea legumelor în stare neprocesată în congelator, legumele îşi păstrează vitaminele şi sunt la fel de savuroase şi în borcane. O reţetă simplă de ardei copt în oţet şi deosebit de gustoasă.

Gela Dumitrache, o gospodină din comuna Unirea care pregăteşte tot felul de bunătăţi şi le împarte cu prietenii săi virtuali pe blogul său culinar reţeta acestui preparat simplu. De profesie învăţătoare, Gela Dumitrache, pasionată de arta culinară, inventează tot felul de preparate deosebite.

Ingrediente:

12 kg ardei gras sau kapia
1 l şi jumătate oţet

1-2  linguri sare grunjoasă
2 aspirine
o căpăţână mare de usturoi

Mod de preparare:

"Se spală şi se usucă ardeii, apoi se coc pe disc, pe tablă, în cuptor, unde poate fiecare…La început o să vi se pară mulţi, dar după ce-i coaceţi şi apoi îi curăţaţi de pieliţe, aproape că se reduce volumul la mai mult de jumătate. Asa-i cu ardeiul copt, mult a fost, puţin a rămas, dar nu sărăcim, din contra, suntem bogaţi având aşa ceva de păstrat pentru iarna care va veni!", explică Gela Dumitrache.


După ce s-au scurs ardeii curăţaţi suficient de bine într-o strecurătoare, se începe aşezarea lor în borcane de care doreste fiecare, în funcţie de modul în care ştie că-i va folosi. "Eu am ales să-i depozitez în borcane de 800 ml. Se pun cu grijă, fără a-i îndesa, încap 10-12 ardei copţi într-un borcan. Printre ardei se strecoară căţei de usturoi, eu am pus cu generozitate, fiecare va pune după plac", spune gospodina.

Se pisează aspirina

După ce aţi terminat de aşezat ardeii în borcane, se pregăteşte oţetul astfel: se pisează o aspirină şi se dizolvă într-un litru de oţet, se pune o lingură plină cu sare la un litru de lichid şi după ce s-a omogenizat totul se toarnă în fiecare borcan lichidul respectiv. Dintr-un  litru de lichid eu am completat patru borcane. Se bate puţin borcanul să intre oţetul prin toate golurile şi apoi se infiletează/capsează capacul. Aşa fiind pregătite borcanele, se etichetează şi sunt gata de depozitat în cămară, nu se mai sterilizează la bain marie.

"Când îl veţi scoate din borcan, la iarnă, doar un firicel de ulei de măsline va trebui să mai puneţi deasupra ardeilor şi salata de ardei copţi va fi gata. Etichetaţi, dacă aveţi timp, se găsesc mai uşor printre alte comori din cămară! De fiecare dată când coacem ardeiul, noi pregătim o saramură de peşte cu ardei copţi, să-I încercăm din prima şi uităm de dogoare.

Exact aşa cum arată ardeii copţi în farfuria de acum, vor arăta şi la iarnă când veţi dori să mâncaţi salată de ardei copţi! Dacă nu aveţi suficient spaţiu frigorific, recurgeţi cu încredere la acest mod de a păstra peste iarna ardeiul copt şi vă veţi bucura, ca şi mine, de fiecare dată când veţi desface un borcan. Poftă bună!", spune gospodina.
 

Vă recomandăm şi:

Cum faci cea mai bună tocană oltenească. Reţeta celui mai popular fel de mâncare: cât trebuie să fiarbă ca să fie delicioasă

Cea mai uşoară reţetă: cum faci chiftele gustoase şi sănătoase din cartofi

Cum găteşti ciorba de burtă perfectă, după reţeta lui Radu Anton Roman. Secretul preparatului delicios care ia mahmureala cu mâna, câte ore se fierbe

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite