Cea mai bună reţetă de post cu peşte: ciorba din căpăţâni şi cozi. Secretul deliciosului preparat gătit în Bărăgan

Cea mai bună reţetă de post cu peşte: ciorba din căpăţâni şi cozi. Secretul deliciosului preparat gătit în Bărăgan

Ciorba de peşte, un preparat simplu şi sănătos Foto:cufarulcubucurii.wordpress.com

Cea mai bună ciorbă de peşte o face, evident, o nevastă de pescar din Bărăgan. Pasionată de arta culinară, Gela Dumitrache, de profesie învăţătoare în comuna Unirea, pregăteşte bunătăţi ca la carte. Gospodina ne-a dezvăluit secretul delicioasei ciorbe.

Cum este postul Crăciunului, iar credincioşii au dezlegare la peşte, sâmbătă, 21 noiembrie, vă propunem o reţetă rapidă şi deosebit de gustoasă.

“Am încercat şi altfel de reţete şi nu ne-au plăcut la fel de mult, aşadar am decretat această ciorbă «ciorba de peşte à la Gela». Aşa o fac de peste douăzeci de ani şi nu ne-am plictisit de ea nici noi, nici musafirii, care abia aşteaptă să îi servesc… La prepararea ciorbei folosesc de regulă căpăţânile şi cozile peştilor”, explică gospodina.   

Pe lângă ei am mai avut:

2 morcovi

un păstârnac

3  cepe medii

2 ardei, unul roşu, unul verde, eu am avut mai mulţi aici fiindcă erau piperniciţi            

6-7 roşii, cam 800 grame

 

1 litru borş ( eu folosesc doar home-made sau zeamă de varză)                                               

o legătură zdravănă de leuştean

o legătură pătrunjel                                                                     

ouă pentru dres,

3 linguri oţet

Mod de preparare:

"Se toacă zarzavaturile în ce mod se doreşte, asta nu are importanţă, imaginea arată cum le-am tăiat eu, inclusiv codiţele leuşteanului.

Se pun la fiert ceapa, morcovul, păstârnacul, ardeiul, codiţele de leuştean, eu le-am pus în oala sub presiune, dupa 10 minute (din momentul când oala începe să fiarbă) se adaugă şi rosiile, se lasă să fiarbă înca 10 minute şi se adaugă borşul.

Se dă borşul în fiert după care se vor adaugă şi bucăţile de peşte şi oţetul. Se fierbe până în momentul în care bucăţile de peşte se ridică singure la suprafaţa ciorbei. Atunci, cu siguranţă, peştele este fiert, ăsta e secretul preparatului. Acum se va adăuga şi oul bătut (6 ouă am bătut eu la ciorba asta), se mai dă în 3-4 clocote după care se pune şi verdeaţa tocată şi se stinge focul.

Se serveşte după poftă, nouă ne place cu ardei iute şi mămăligută!", spune Gela Dumitrache. Reţeta ciorbei de peşte poate fi găsită şi pe blogul culinar al Gelei, cufarulcubucurii.wordpress.com, alături de alte preparate sofisticate.

Vă recomandăm şi:

Cea mai sănătoasă reţetă cu peşte în post. Saramură cu crap din Dunăre, un deliciu culinar, uşor de preparat

Cum să prepari cea mai bună dulceaţă de căpşuni. Ingredientele secrete ale unei reţete din Bărăgan, vechi de sute de ani

Cum să prepari cea mai bună dulceaţă de trandafiri. Secretele unei reţete vechi păstrate de o bucătăreasă celebră din Bărăgan

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările