Cea mai modernă bibliotecă din sud-estul ţării va fi inaugurată pe 31 octombrie

Cea mai modernă bibliotecă din sud-estul ţării va fi inaugurată pe 31 octombrie

Noua bibliotecă a costat 12 milioane de lei FOTO CJ Călăraşi

Cea mai modernă bibliotecă din sud-estul ţării va fi inaugurată pe 31 octombrie şi se va deschide pentru public. Impunătoarea clădire, construită în 6 ani, are o suprafaţă de peste 3.300 de metri pătraţi şi 5 etaje.

 
Pentru micii cititori, dar şi pentru cei mai vârstnici au fost gândite spaţii generoase care să atragă cât mai mulţi călărăşeni spre taina ascunsă în lumea minunată a cărţilor. Această investiţie, o clădire în valoare de peste 12 milioane de lei, reprezintă un pas important pentru cultură, spunea Vasile Iliuţă, preşedintele CJ Călăraşi. Pe bună dreptatea, construcţia îţi taie răsuflarea. De la fostul sediul al bibliotecii judeţene din cinematograful Victoria, o clădire degradată şi aproape insalubră, activitatea a fost mutată într-un spaţiu desprins parcă din filme.
 Moderna clădire, care trebuia inaugurată în 2016, situată în centrul oraşului, în faţa fostei clădiri a Poştei, va deveni cel mai important centru de cultură de pe malul Borcei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: