Cea mai ieftină şi sănătoasă mâncare de vară. În cât timp faci supa de roşii perfectă, ingrediente care dau savoare

Cea mai ieftină şi sănătoasă mâncare de vară. În cât timp faci supa de roşii perfectă, ingrediente care dau savoare

Supa de roşii, un preparat delicios FOTO Shutterstock

Bogată în vitamine şi răcoritoare pe arşiţă, supa de roşii este mâncarea perfectă vara. Reţeta gustosului preparat o regăsim la regretatul gastronom Radu Anton Roman, în lucrarea “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia).

Ştiri pe aceeaşi temă

Iată ce nota autprul despre acest preparat: În vipia verii de Bărăgan, supa asta iese din frigider ca o salvare, că altceva decât glaciaţiune fulgerătoare şi interioară nu-ţi trebuie, dacă eşti fleaşcă, singur, în post şi pe asfalt. 
 
Ingrediente:
- 1 pahar orez 
- 1 ceapă, pătrunjel, busuioc, sare, piper, pe gustul meseanului 
- 1 morcov 
- 1 kg roşii răscoapte, să dea zeamă 
 
Mod de preparare:
 
Se taie roşiile cubuleţe. Se rad ceapa şi morcovul. Se pun la fiert toate, orez, roşii, ceapă, morcov, sare, piper, în 2 litri apă. Se toacă verdeaţa . După o jumătate de oră se ia de pe foc, se presară verdeaţă.
 
Gazetarul, pasionat de bucătărie
 
În cei 57 de ani de viaţă, Radu Anton Roman, gazetar, scriitor, realizator TV, vânător şi pescar sportiv, a publicat poezii, însemnări de călătorie, romane şi eseuri, fiind implicat în mai multe proiecte de televiziune şi publicaţii, dedicându-se din anul 1997 şi domeniului gastronomic.

În 1998, Radu Anton Roman a publicat una dintre cele mai importante lucrări recente ale gastronomiei româneşti “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia).

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările