Ce puncte de trecere sunt deschise la frontiera cu Bugaria, de Rusalii

Ce puncte de trecere sunt deschise la frontiera cu Bugaria, de Rusalii

Control la graniţă FOTO IGPF

Având în vedere că în  minivacanţa de Rusalii se estimează creşteri ale traficului de persoane şi mijloace de transport, în special la frontiera cu Bulgaria, Poliţia a dispus toate măsurile aflate în competenţa instituţiei pentru reducerea timpului de aşteptare în punctele de frontieră şi asigurarea unui control operativ.

 
În această perioadă, aproximativ 4.200 poliţişti de frontieră vor desfăşura, zilnic, activităţi de supraveghere a frontierei de stat, respectiv vor efectua controlul în punctele de trecere a frontierei. Pentru fluidizarea traficului, va fi suplimentat numărul poliţiştilor de frontieră care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor şi echipamentele folosite pentru verificarea acestora.
 
Va fi folosită la maximum infrastructura punctelor de trecere a frontierei, prin utilizarea tuturor arterelor de control disponibile de pe sensul de intrare, respectiv pe cel de ieşire  în/din ţară, în limita configuraţiei acestora. În funcţie de valorile de trafic,  acolo unde este posibil, vor fi suplimentate arterele de control fie pe sensul de ieşire sau intrare, fiind folosite cele de pe sensul opus.
 
"Menţionăm că, la graniţa cu Bulgaria şi Ungaria, au fost contactate autorităţile de frontieră din statele vecine, în vederea dispunerii unor măsuri comune pentru fluidizare a traficului prin suplimentarea numărului de lucrători şi artere de control, având în vedere că formalităţile de frontieră se derulează  în comun, conform regulamentelor europene.
Totodată, în proximitatea punctelor de trecere a frontierei, poliţiştii de frontieră împreună cu poliţia rutieră informează conducătorii auto despre posibilităţile de utilizare a tuturor punctelor alternative de trecere a frontierei", a anunţat Polişia de Frontieră.
 
Deoarece se preconizează o creştere a traficului în special la frontiera cu Bulgaria, la această graniţă sunt deschise 11 puncte de trecere a frontierei cu specific rutier, astfel:
 
pe raza jud. Giurgiu:
P.T.F. Giurgiu - Ruse
 
pe raza jud. Constanţa:
P.T.F. Vama Veche - Durankulak
P.T.F. Ostrov - Silistra
P.T.F. Negru Vodă - Kardam
P.T.F. Lipniţa - Kainardja pentru autoturisme cu greutate totală maxim admisă de 3,5 tone, iar programul de funcţionare este de la ora 08:00 la ora 20:00
P.T.F. Dobromir - Krushar pentru autoturisme cu greutate totală maxim admisă de 3,5 tone, iar programul de funcţionare este de la ora 08:00 la ora 20:00.
 
pe raza jud. Dolj:
P.T.F. Bechet - Orjahovo (Bac)
P.T.F. Calafat - Vidin
 
pe raza jud. Călăraşi:
P.T.F. Călăraşi - Silistra (Bac)
 
pe raza jud. Teleorman:
P.T.F. Zimnicea - Svistov (Bac)
P.T.F. Turnu Măgurele - Nicopole (Bac).
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: