Ce să NU le duceţi refugiaţilor care ajung la Isaccea: „Pături cu care fiică-mea înveleşte păpuşi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Refugiaí la vama Isaccea FOTO ISU Tulcea
Refugiaí la vama Isaccea FOTO ISU Tulcea

Românii care merg la vama Isaccea pentru a ajuta refugiaţii din Ucraina trebuie să pună în bagaje lucruri folositoare. Un voluntar a publicat câteva observaţii de bun-simţ pe care trebuie să le ştie cei care oferă sprijin.

Acesta a publicat pe o pagină de socializare câteva informaţii utile celor care doresc să ajute ucrainenii fugiţi din calea războiului:

"Atenţie: la Isaccea nu există flux continuu, oamenii sunt aduşi de bac. După ora 02.00 există riscul să nu mai vină niciunul până la 06.00-07.00, adică să mergeţi degeaba până acolo.

În cortul IGSU era un munte de cel puţin 2 metri înălţime de haine, dintre care multe neutilizabile. Dacă trimiteţi lucruri, gândiţi-vă la ce v-ar trebui într-o situaţie similară (pe fugă şi în frig); la fel, se ofereau păturele fleece subţiri, de genul celor cu care fiică-mea înveleşte păpuşile... complet ineficiente", spune voluntarul.

De asemenea, li se atrage atenţia tuturor celor care doresc să ajute că refugiaţii nu sunt doar „mămici cu copii“. „Sunt foarte mulţi studenţi străini. Dacă aveţi probleme de gen, culoare, religie, vârstă etc., mai bine staţi acasă!", spune el. 

Zeci de tone de alimente pentru prepararea hranei

Refugiaţii din calea războiului care ajung în judeţul Tulcea sunt aşteptaţi de români cu suflet mare. De exemplu, Asociaţia Apiset din Capitală a reuşit să colecteze în ultimele zile tone de alimente care să fie folosite pentru prepararea hranei ucrainenilor.

"În weekend, un TIR de 23 de tone cu produse ce se vor transforma într-o masă caldă pentru oamenii înfriguraţi care trec Dunărea pe la Isaccea, a ajuns în judeţul Tucea. Mulţumim din suflet sponsorului nostru SC En-Gros Pucheni SRL şi, în special domnulului Arapalea Alexandru Gabriel, reprezentantul acestei societăţi.

Restaurantul Novio Express va putea astfel să ofere în continuare bucate calde refugiaţilor. Ciorbă, felul doi, un ceai cald… pe aceste vremuri reci, sunt cele mai apreciate şi binevenite!", a precizat Simona Vlădica, preşedintele Apiset.

   

Vă recomandăm să citiţi şi:

LIVE TEXT Război în Ucraina - ziua 12. Forţele ruse din Ucraina au pierdut o treime din trupe. A treia rundă de negocieri ar trebui să aibă loc luni

 

Războiul din Ucraina. De ce n-a intrat în luptă Flota rusă a Mării Negre

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite