Ce minuni face ridichea, rădăcinoasa care alungă toxinele din corp şi tratează tusea convulsivă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compuşii din ridichea neagră ajută la eliminarea toxinelor, menţinând un ficat sănătos şi contribuind şi la refacerea celulelor hepatice. Efectul detoxifiant al legumei aduce beneficii şi rinichilor, prevenind formarea calculilor şi a infecţiilor renale.

Siropul de ridiche neagră şi-a căpărat renumele de cel mai bun leac împotriva tusei. Medicii spun că este extrem de folosit pentru fluidizarea mucozităţilor bronhice şi pentru favorizarea eliminării acestora. De asemenea, siropul de ridiche neagră este ideal pentru tratarea tusei şi tulburărilor respiratorii. Pentru acest medicament natural este nevoie de o ridiche neagră şi 2-4 linguri de miere. Rădăcinoasa trebuie spălată bine, însă nu trebuie curăţată de coajă. Nu Se taie în două şi se scobeşte ambele jumătăţi. “Dacă preferi, poţi face un capac în ridiche, pe sus, îi scoţi miezul şi apoi adaugi mierea. Pui la loc capacul şi laşi la macerat peste noapte, pentru a forma sucul.

image

Pentru efecte mai puternice, foloseşte miere de tei. Este bună atât pentru tusea convulsivă, cât şi atunci când eşti răguşit. În cazul adulţilor şi copiilor peste 7 ani, se administrează o lingură diluată în puţină apă, de 3-5 ori pe zi. La copiii între 2 şi 7 ani, se va administra o linguriţă de 3-5 ori pe zi. Remediul este contraindicat persoanelor cu litiază biliară”, spune Marina Grigore, apifitoterapeut.
 

Ajută la evacuarea bilei

Denumită şi „magia neagră”, ridichea neagră are proprietăţi antimicrobiene şi antibacteriene şi abundă în substanţe nutritive şi antioxidanţi (vitaminele B şi C, potasiu, fosfor, calciu, magneziu, cupru, seleniu, zinc şi mangan). Prin eliminarea toxinelor, ridichea ajută la menţinerea unui ficat sănătos, contribuind şi la refacerea celulelor hepatice. Efectul detoxifiant al ridichei negre aduce beneficii şi rinichilor, prevenind formarea calculilor şi a infecţiilor renale.

image

În cadrul medicinei naturale, ridichea neagră este recunoscută în special pentru beneficiile asupra intestinelor. Se cunosc de multă vreme beneficiile ridichii negre asupra sistemului digestiv, în special acţiunea sa benefică în ceea ce priveşte reglarea funcţiei biliare favorizând evacuarea bilei.

Bună şi în stări de oboseala

Sub formă de sirop, ridichea neagră poate fi administrată şi copiilor cu vârsta de peste trei ani pentru a evita stările de oboseală. În acest caz, ridichea neagră este apreciată pentru conţinutul bogat de vitamina C De asemenea, ridichea neagră întăreşte sistemul imunitar, echilibrează sarea şi apa din organism, ameliorează durerile cardiac şi este un antibiotic 100% natural.


 

Vă recomandăm şi:

image

Cum alungă perele mai toate relele. Cinci efecte benefice pentru sănătate ale delicioaselor fructe de toamnă

Duşmanul ascuns din coaja pepenelui galben – cum ne poate îmbolnăvi fructul cu cea mai multă vitamina A. 7 motive să mănânci pepene galben

Pericolul ascuns din căpşuni, cele mai bogate fructe în vitamina C. De ce sunt interzise copiilor - explicaţii medicale

Alimentul-minune care prelungeşte viaţa şi nu cade greu la stomac. Cinci motive să consumi ciuperci, înlocuitorul cărnii

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite