Ce lucrări de modernizare se află pe listă în 2019. Construirea noii Pieţe Mari, un proiect de 8 milioane de euro

Ce lucrări de modernizare se află pe listă în 2019. Construirea noii Pieţe Mari, un proiect de 8 milioane de euro

Complex modern agroalimentar în centrul Călăraşiului FOTO PMC

Pe lângă lucrările finalizate şi demarate în cursul anului 2018, Direcţia Tehnică din cadrul Primăriei Municipiului Călăraşi are, în diferite stadii, mai multe proceduri de achiziţie publică pentru lucrări importante, printre care şi construirea Pieţei Centrale.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Este vorba despre: reabilitare şi modernizare strada Griviţa, canalizare menajeră şi pluvială cartier Măgureni, canalizare pluvială strada Locomotivei, proiectare şi execuţie Piaţa Mare, construire Grădiniţă cu 8 grupe, î înfiinţare creşă în municipiul Călăraşi (contract de proiectare semnat, urmează achiziţia execuţiei), modernizare Bazar Big, execuţie Hală de Legume-fructe BIG, proiectare şi execuţie reţea apă şi canalizare pluvială strada Pescăruşi(tronson Panduri-Gral Ctin Pantazi), precum şi delegarea Serviciului de Transport public local de călători în municipiul Călăraşi.
 
 
Demolarea Pieţei mari din centrul vechi al oraşului este unul dintre cele mai complexe proiecte. Clădirea, înfiinţată în anul 1967, piaţa, cu o suprafaţă de 2.310 mp (hala metalică plus construcţiile aferente), a fost demolată în luna septembrie 2018. În acest an, zona se va transforma într-un loc modern de comerţ care va păstra o arhitectură tradiţional românească. 
 
Un nou spaţiu agroalimentar
 
Noul spaţiu agroalimentar va cuprinde locaţii amenajate pentru comercianţii de fructe şi legume, lactate, carne, peşte, brânzeturi şi flori, zonă acoperită pentru tarabele producătorilor, sector pentru vânzătorii de păsări vii, grupuri sanitare şi birou administrativ. În timpul derulării lucrărilor de demolare şi reconstrucţie, toţi producătorii şi comercianţii vor fi mutaţi în incinta halei de carne. Executivul Primăriei a anunţat că noul complex va păstra o arhitectură tradiţional românească. 
 
„În prezent, Primăria Călăraşi demarează un proiect de modernizare a pieţei prin amenajarea unei parcări şi construcţia pieţei pe structură metalică, având asigurate toate condiţiile de operare. Se urmăreşte astfel edificarea unei construcţii moderne, la standarde europene, care să satisfacă prin realizarea ei nevoile locuitorilor din zonă. Prin această soluţie se va realiza implicit revitalizarea, înfrumuseţarea şi cosmetizarea zonei”, a explicat Daniel Ştefan Drăgulin, primarul oraşului. 
 
 
Conform reprezentanţilor Primăriei, se propune realizarea unei clădiri P+E, cu o suprafaţă construită desfăşurată de 1.122 mp, destinată comerţului, serviciilor şi alimentaţiei publice. În exterior se vor amenaja o zonă pietonală, un spaţiu de joacă pentru copii, o fântână arteziană, dar şi aproximativ 50 de locuri de parcare.
 
Proiectul amenajării Pieţei Centrale se completează cu cel al zonei centrale a municipiului Călăraşi, parte a unei aplicaţii depuse spre finanţare, de Primăria Municipiului Călăraşi, la începutul lunii octombrie 2018, la ADR, pe Axa 4 a Regio 2014-2020. Proiectul, cu o valoare de circa 8 milioane de euro, va schimba total zona pietonală a centrului vechi al municipiului Călăraşi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările