Ce echipamente are pe stoc Spitalul Judeţean Călăraşi în lupta cu COVID-19

Ce echipamente are pe stoc Spitalul Judeţean Călăraşi în lupta cu COVID-19

Echipa medicală de la UPU Călăraşi FOTO Facebook/CJC

Spitalul Judeţean Călăraşi are pe stoc, la această oră, în lupta cu noul coronavirus, echipamente şi produse de protecţie, distribuite normat pe fiecare secţie: 20.000 botoşi de unică folosinţă, 550 combinezoane, 20.000 halate unică folosinţă, 300 litri dezinfectant, 100 litri dezinfectant mâini, 100 perechi de ochelari (folosite de medicii care coboară în gardă în cazul unei suspiciuni de COVID-19 ), 6.000 măşti de unică folosinţă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Spitalul a primit sprijin şi din partea comunităţii, fiind donate: capeline, măşti şi mănuşi şi 500 de vizete din partea Clubului Rotary Zilnic, Spitalul Judeţean Călăraşi solicită UNIFARM reînnoirea stocurilor. Consiliul Judeţean Călăraşi a intrat în procedură de achiziţie a aparaturii medicale aprobată acum câteva zile.
 
Se cumpără: 19 aparate de ventilaţie mecanică, 16 monitoare ATI funcţii vitale, 15 injectomate, 2 aparate de ventilaţie mecanică transport, 1 aspirator mobil pentru secreţii, 10 paturi motorizate ATI şi 2 infuzomate
 
Totodată, ISU Călăraşi a dotat spitalul, în această perioadă, cu două corturi pentru triajul pacienţilor, urmând ca zilele acestea să se mărească şi numărul de izolete, a transmis dr. Alexandru Tomek, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean Călăraşi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: