Cartea "Rezistenţa prin cultură", de Victor V. Cutuş Mureşan, lansată la Muzeul Municipal pe 20 septembrie

Cartea

Cartea va fi lansată pe 20 septembrie la Călăraşi FOTO Facebook/PMC

Cunoscutul profesor de limba şi literatura română Victor V. Cutuş Mureşan îşi va lansa o nouă carte ”Rezistenţa prin cultură” – Gruparea de la Revista ”Steaua” Onirismul ”Şcoala de la Târgovişte”. Călărăşenii sunt aşteptaţi vineri, 20 septembrie, ora 16.30, la Muzeul Municipal, la o lansare de carte de execepţie.

Cunoscutul profesor de limba şi literatura română Victor V. Cutuş Mureşan îşi va lansa o nouă carte ”Rezistenţa prin cultură” – Gruparea de la Revista ”Steaua” Onirismul ”Şcoala de la Târgovişte”. Evenimentul cultural-literar premergător Zilelor Municipiului Călăraşi, ce va avea loc vineri, 20 septembrie, ora 16.30 la Muzeul Municipal Călăraşi.
 
Profesorul Victor V. Cutuş Mureşan a început să scrie în anul 1965, iar debutul a fost în „Contemporanul“ cu articolul „Ar fi timpul ca...“, în care pleda pentru prezenţa poeziei argheziene în toate programele şcolare.
A fost preşedinte şi adjunct al şefului secţiei de învăţământ al Consiliului Raional Călăraşi, inspector şcolar în judeţele Ialomiţa şi Călăraşi, director adjunct al Colegiul Naţional Barbu Ştirbei, unde a predat 40 de ani, şi pro-rector al Universităţii Populare„P.V.Haneş“.
 
Profesorul Victor V. Cutuş Mureşan a primit în anul 2000 Ordinul Naţional „Pentru merit“ în gradul de cavaler pentru activitatea literară, iar în anul 2011 a primit distincţia de Cetăţean de Onoare al Municipiului Călăraşi.
 
=

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: