Carnea de miel se vinde doar în carmangerii. Autorităţile nu deschid puncte de sacrificare în pieţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Călărăşenii vor găsi în acest an carne de miel doar în carmangerii sau acasă la ciobani. În oraş, Serviciul Public Pieţe şi Oboare nu va amenaja spaţii speciale pentru comercializare deoarece nu dispune de condiţiile necesare impuse de lege.


"Spaţiile avizate temporar pentru sacrificarea mieilor trebuie să fie amenjate corespunzător şi să asigure: locuri special amenajate pentru sacrificarea animalelor, separate fizic de cumpărători, pentru a nu le produce disconfort; spaţii special amenajate pentru cazarea animalelor şi cu posibilităţi de adăpare şi furajare a acestora.

De asemenea, sptaţiul trebuie să aibă sistem de alimentare cu apă potabilă rece şi caldă, facilităţi de colectare şi stocare în vederea dirijării la unităţi de neutralizare a sângelui şi subproduselor necomestibile rezultate din sacrificarea animalelor; facilităţi de colectare a materialelor cu risc specific, rezultate în urma sacrificărilor şi de dirijare a acestora la unităţi de neutralizare", a anunţat într-un comunicat Autoritaatea Sanitar- Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA). Având în vedere că în Călăraşi nu sunt întrunite aceste condiţii, oamenilor nu le rămâne decât să cumpere din magazinele autorizate ori de la stâne.
 

Vă recomandăm şi:

Tot ce trebuie să ştii despre carnea de miel. Diferenţe faţă de carnea de ied şi cum ştim că nu mâncăm câine, de Paşte

Dr. Mihaela Bilic, medic nutriţionist: „Nu există niciun argument contra cărnii de porc“

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite