Care sunt simptomele infecţiei cu coronavirus şi cât durează vindecarea. Medic: Seamănă foarte bine cu o gripă, debutul este cu o tuse iritativă

Care sunt simptomele infecţiei cu coronavirus şi cât durează vindecarea. Medic: Seamănă foarte bine cu o gripă, debutul este cu o tuse iritativă

FOTO 123 RF

Medicul Adrian Streinu Cercel, invitat, joi seară, la emisiunea Romania 9 de la TVR 1, a explicat cum se manifestă infecţia cu COVID-19. Specialistul a avertizat că vindecarea durează aproape o lună, dar în cazul unei imunităţi scăzute, virusul se poate reactiva.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
"Acest sindrom pe care îl dezvoltă coronavirusul este un sindrom pseudogripal, seamănă foarte bine cu o gripă, numai că sunt nişte elemente care sunt diferenţiate şi diferenţiabile. Debutul este cu o tuse seacă iritativă care vine în pusee după care apare febra, aşa se explică şi de ce poate să contamineze înainte de debutul  propriul zis al bolii. Astfel, persoanele purtătoare cum este cazul de faţă(n.r. tânărul confirmat în judeţul Gorj cu infecţie COVOD-19), pentru că vorbim de un purtător, pot să împrăştie în mediul înconjurător. Însă majoritatea formelor sunt forme subclinice, nu se manifestă. (...) Nu generează cine ştie ce. Poate nişte strănut şi o tuse iritativă şi cu asta se încheie tot tabloul. După care urmează faza clinică propriu zisă în care pacientul face febră 39- 40 de grade.
 
Aspectul curbei febrile este un aspect în dromader în care capul cămilei este primul episod febril, care ţine 2-3 zile (..) apare o perioadă de defervescenţă care ţine şi ea 2-3 zile (...), apoi un nou episod febril care este cocoaşa şi asociază şi formele severe şi evoluţia nefavorabile, acesta este tabloul clinic al infecţiilor  date de aceste virusuri. Persoana trebuie să facă ce face de obicei când răceşte", a spus medicului Adrian Străinu Cercel, în emisiunea România 9.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: