Caravana POR 2014-2020. Seminar privind finanţarea investiţiilor în drumuri judeţene, fonduri  neramburabile de 125 milioane euro

Caravana POR 2014-2020. Seminar privind finanţarea investiţiilor 
în drumuri judeţene, fonduri  neramburabile de 125 milioane euro

Întâlnire cu reprezentanţii CJ din regiunea Sud Est FOTO Adevărul

Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia(ADR) a demarat campania de promovare POR, destinată potenţialilor beneficiari de fonduri nerambursabile europene de la nivelul întregii regiuni.


Primul eveniment din cadrul caravanei POR 2014 – 2020 a fost pentru reprezentanţilor Consiliilor judeţene de la nivelul regiunii Sud Muntenia. Cu această ocazie au fost prezentate oportunităţile de finanţare europeană pentru modernizarea drumurilor judeţene din Sud Muntenia, conform Ghidului Solicitantului, fiind prezentate condiţiile de accesare a fondurilor în cadrul Axei prioritare 6.

 „Acesta este practic primul seminar de informare pe care îl desfăşurăm cu date certe, acum, după lansarea celor dintâi linii de finanţare din cadrul Programului Operaţional Regional 2014 – 2020. Este vorba despre Axa 6, prioritatea de investiţii destinată infrastructurii de transport rutier, prin care regiunii noastre i-au fost alocate fonduri nerambursabile de peste 125 de milioane de euro.

Proiectele se depun începând cu 16 mai

Pentru această linie de finanţare, dumneavoastră – unităţile administrativ-teritoriale din Sud Muntenia – în calitate de solicitanţi eligibili, aţi propus o listă de proiecte prioritare, pe care, ulterior, Consiliul pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia le-a aprobat în luna februarie. Acestea vizează trei trasee, ce totalizează aproximativ 350 de kilometri lungime şi însumează aproximativ 150 de milioane de euro. Prioritizarea s-a făcut ţinând cont de legăturile la magistrala de transport TEN-T şi, de asemenea, de Master Planul General de Transport al României. Proiectele vor putea fi depuse odată cu deschiderea apelului, care de această dată este non-competitiv, începând cu data de 16 mai până în data de 16 noiembrie”, a explicat Liviu Muşat, directorul ADR Sud Muntenia.

Ghidul aferent Priorităţii de investiţii 6.1 poate fi consultat pe website-ul http://regio.adrmuntenia.ro, secţiunea dedicată POR 2014 – 2020, link: http://regio.adrmuntenia.ro/por_2014-2020, precum şi pe pagina de Internet a programului – www.inforegio.ro.
 

Vă recomandăm şi:

Seminar la ADR Sud Muntenia. Programul Operaţional Regional, cheia dezvoltării comunităţilor defavorizate

Bani europeni. ADR Sud Muntenia semneză primele contracte de finanţare pentru microîntreprinderi

ADR Sud Muntenia a semnat primele 13 contracte de finanţare pentru investiţii mari în cadrul POS CCE

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: