Captură uriaşă de la contrabandiştii de tutun. Cât valorează marfa

Captură uriaşă de la contrabandiştii de tutun. Cât valorează marfa

Două tone de tutun au fost indisponibilizate de poliţişti FOTO IPJ Călăraşi

Peste 2 tone de tutun care urmau să fie comercializate ilegal au fost confiscate de poliţiştii călărăşeni, marţi, 25 ianuarie, de la mai multe persoane suspectate de contrabandă.

În ziua de 25 ianuarie, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au efectuat 3 percheziţii domiciliare în judeţul Călăraşi, la locuinţele unor persoane bănuite că au importat şi au comercializat în mod ilegal tutun. 
 
Anchetatorii au precizat că, în perioada septembrie 2021 şi până în prezent, suspecţii au desfăşurat activităţi de achiziţionare, transport, prelucrare şi comercializare a produselor din tutun.
 
Ca urmare a percheziţiilor efectuate, poliţiştii au indisponibilizat 2.413 kg de tutun, în valoare de 1.109.980 de lei, 11.000 de tuburi filtre si o instalaţie specializată de tocare şi prelucrare a tutunului.
 
Activităţile s-au desfăşurat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Călăraşi. La acţiune au participat luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi şi jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Călăraşi.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările