Campanie. Toate vulpile din judeţul Călăraşi, vaccinate împotriva turbării

Campanie. Toate vulpile din judeţul Călăraşi, vaccinate împotriva turbării

Niciun animal nu scapă nevaccinat

Pentru eradicarea rabiei, în cadrul programului naţional de control, medicii veterinari din judeţul Călăraşi au început campania de vaccinare a vulpilor, principalul sursă de virus. De asemenea, vor fi imunizaţi toţi câinii şi pisicile din gospodăriile oamenilor.Campania de vaccinare antirabică a vulpilor se înscrie în cadrul programului naţional de control şi eradicare a rabiei şi se va derula în perioada octombrie – decembrie 2014. Vulpile din judeţul Călăraşi vor fi vaccinate antirabic atât manual, cât şi cu ajutorul unor momeli cu vaccin, aruncate dintr-un avion . Acţiunea cu momeli vaccinale distribuite aerian va dura 10 zile, în perioada 6 – 16 octombrie, timp în care un avion utilitar va împrăştia 25 de momeli cu vaccin pe fiecare kilometru pătrat.
Din 8 octombrie, spun reprezentanţii DSVSA Călăraşi, va fi demarată vaccinarea antirabică a vulpilor prin distribuire manuala a momelilor vaccinale la vizuină la care vor participa reprezentanţii fondurilor de vânătoare, împreună cu medicii veterinari oficiali din cadrul DSVSA.

La minimum 45 de zile după finalizarea acestei campanii, va fi efectuată vânătoarea de vulpi, pentru a se face evaluarea eficienţei vaccinării. Momelile antirabice pentru vulpi sunt sub forma unor tablete cu miros puternic de peşte.
„Persoanelor care intră accidental în contact cu vaccinul administrat vulpilor trebuie să li se administreze asistenţă de urgenţă, ca şi în cazul expunerii la un animal suspect de turbare”, a precizat dr. Vasile Nedelcu, director executiv DSVSA Călăraşi.
 

Vă recomandăm şi:

Avertizare de la DSP Călăraşi: focar de rabie la Fundulea!

Rabie  la Valea Ursului. Pe o rază de 3 Km în jurul localităţii a fost instituită zonă de protecţie

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările