Campanie pentru dotarea Maternităţii din Călăraşi. Unitatea are nevoie de echipamente de 65.000 de euro pentru salvarea nou-născuţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Supravieţuirea nou-născuţilor prematur depinde de aparatele performante FOTO Salvaţi Copiii
Supravieţuirea nou-născuţilor prematur depinde de aparatele performante FOTO Salvaţi Copiii

Spitalul din Călăraşi are nevoie în continuare de aparatură medicală performantă, în valoare de aproximativ 65.000 de euro, pentru salvarea nou-născuţilor.

”Prematurii au nevoie de intervenţie medicală din primul minut de viaţă, mai ales acolo unde vorbim despre nou-născuţi a căror greutate poate fi şi de 850 de grame. Ce este însă uimitor este că ei luptă, aşa fragili cum vin pe lume, şi câştigă, dacă pot fi ajutaţi de un incubator şi de altă aparatură medicală atât de necesară muncii noastre, a medicilor”, a spus dr. Carmen Ştefan, şeful secţiei de Neonatologie

La începutul lunii martie, un român stabilit în Anglia a donat 70.000 de euro, iar prin intermediul Organizaţiei Salvaţi Copiii, la Călăraşi au fost aduse echipamente de ultimă generaţie. Pentru dotarea completă a maternităţii, Şcoala Gimnazială „Mircea Vodă Călăraşi” continuă şirul acţiunilor umanitare cu proiectul "Nouă ne pasă", eveniment care are drept scop strângerea de fonduri şi care va avea loc pe 29 martie, la sala Barbu Ştirbei, începând cu ora 16.00.

Parteneri în proiect sunt, ca de fiecare dată, Inspectoratul Şcolar Judeţean Călăraşi, Centrul Judeţean de Cultură şi Creaţie şi Academia de Arte Frumoase Daniel Iordachioae. Acestei campanii s-au alăturat Organizaţia Salvaţi Copiii România şi Asociaţia Femeilor de Afaceri Călăraşi.

În spectacol vor participa copii de la majoritatea şcolilor din judeţul Călăraşi cu momente diverse de cântec, dans şi poezie, iar donaţiile se vor face chiar în ziua spectacolului. Suma strânsă va fi donată organizaţiei Salvaţi Copiii pentru Programul „Fiecare Copil Contează” şi folosită în scopul dotării Maternităţii Spitalului Judeţean Călăraşi. Necesarul spitalului pentru a monitoriza sarcinile cu risc şi pentru a trata nou-născuţii prematur sunt: un ventilator suport respirator, o masă radiantă cu modul de resuscitare, două cardiotocografe pentru monitorizarea fătului în travaliu şi un ecograf cu sondă transvaginală pentru urgenţe. Toate echipamentele necesare valorează aproximativ 65.000 euro.

4 decese neonatale în 2017

O dată la şase ore, un nou-născut îşi pierde viaţa, cel mai adesea, pentru că Maternitatea în care a venit pe lume nu a avut aparatura medicală necesară. Pentru a supravieţui, aceşti copii au nevoie de echipamente performante imediat ce se nasc. Fiecare minut este de aur şi se converteşte în şanse la viaţă.

În ciuda eforturilor medicilor, copiii născuţi prematur, de cele mai multe ori, se sting. Din păcate, acestă situaţie se întâmplă şi la Călăraşi. Mai mult decât atât, în anul 2016, am avut cea mai mare rată de mortalitate infantilă din ţară.

În 2017, nenumărate cazuri au fost transferate către maternităţile din Bucureşti şi s-au înregistrat 4 decese neonatale – lucru care nu s-ar fi întâmplat dacă se năşteau într-o maternitate de nivel superior.

Vă recomandăm şi:

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite