Campania împotriva muncii la negru, finalizată cu întocmirea a 1.700 de dosare penale

Campania împotriva muncii la negru, finalizată cu întocmirea a 1.700 de dosare penale

Foto: Arhivă Adevărul

Peste 67.000 de sancţiuni au aplicat poliţiştii pentru neregulile constatate în legătură cu utilizarea forţei de muncă.

În perioada mai – octombrie, poliţiştii structurilor de investigare a fraudelor au înregistrat peste 1.700 de dosare penale.Inspectoratul General al Poliţiei Române, în colaborare cu Jandarmeria Română, Inspecţia Muncii şi Garda Financiară au iniţiat, la 27 aprilie, Planul comun de acţiune pentru reducerea muncii nedeclarate şi a combaterii evaziunii fiscale, rezultată din munca „la negru”. Astfel, în perioada 2 mai – 31 octombrie 2011, poliţiştii de investigare a fraudelor au participat la 6.600 de controale.

Au fost înregistrate 1.739 de dosare penale, în 836 dintre cauze fiind începută urmărirea penală. Oamenii legii au stabilit că cele mai dese încălcări ale legislaţiei se referă la primirea la muncă a mai mult de 5 persoane, indiferent de cetăţenia acestora, fără  încheierea unui contract individual de muncă. Au fost sancţionaţi 32.813 de angajatori pentru încălcarea prevederilor legislaţiei muncii, 4.203 dintre aceştia pentru utilizarea forţei de muncă fără forme legale.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările