Campania „Fii deştept în trafic”. Elevii, învăţaţi de poliţişti regulile de circulaţie

Campania „Fii deştept în trafic”. Elevii, învăţaţi de poliţişti regulile de circulaţie

Copiii au primit informaţi legate de regulile de circulaţie FOTO IPJ Călăraşi

Pentru reducerea riscului de implicare în evenimente rutiere nedorite a copiilor, poliţiştii rutieri continuă lecţiile interactive de educaţie rutieră în şcolile din municipiul Călăraşi.

 
 
Cei mici au primit informaţii legate de regulile de circulaţie pietonală, semnificaţia indicatoarelor şi marcajelor rutiere ce-i privesc pe pietoni. Copiii au fost foarte receptivi la sfaturile poliţiştilor şi au interacţionat, demonstrând că au cunoştinţe legate de modul în care trebuie să circule în siguranţă pe drumul public.
La finalul întâlnirilor, poliţiştii au fost prezenţi în trafic şi au coordonat activitatea patrulelor şcolare. Patrula şcolară de circulaţie reprezintă o formă concretă de educaţie rutieră prin care elevii pot transpune în practică, în condiţii reale de trafic, cunoştinţele privind circulaţia pe drumurile publice. Poliţiştii au acţionat în perimetrul unităţilor şcolare, în dreptul trecerilor de pietoni semnalizate corespunzător prin marcaje şi indicatoare rutiere.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: