„Camerata 40“, concert aniversar cu muzică laică la sala Barbu Ştirbei

„Camerata 40“, concert aniversar cu muzică laică la sala Barbu Ştirbei

reuniune corală de excepţie la Călăraşi FOTO CJCC

Evenimentul cultural Reuniunea Corală ”CAMERATA 40”, manifestare cuprinsă în Calendarul de proiecte şi programe al CJCC continuă şi sâmbătă, 27 octombrie, la Călăraşi.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
În cei 40 de ani de activitate neîntreruptă, Formaţia  corală mixtă ”Camerata Danubii” a participat atât la festivaluri naţionale cât şi internaţionale, fiind invitată să reprezinte România în Italia, Franţa, Bulgaria. Repertoriul cuprinde  piese laice, religioase, dar şi piese de inspiraţie folclorică. 
 
După aproximativ şase decenii de la începuturile mişcării corale la Călăraşi, la iniţiativa unui grup de cadre didactice, în anul 1978, a luat fiinţă pe lângă Casa de Cultură a oraşului Călăraşi, sub bagheta dirijorală a prof. George Marcu, o formaţie corală denumită ”Melodia”. La începutul anilor ”80, Corul ”Melodia” a fost preluat de către un alt dirijor, conf. univ. Marcel Costea, care în anul 1984 i-a schimbat titulatura formaţiei corale în ”CAMERATA DANUBII”. În 1986 a venit la cârma ”Cameratei Danubii” maestrul Gheorghe Oprea. După 15 ani, în anul 2000, maestrul Gheorghe Oprea a decis să predea bagheta dirijorală, fiului său Tiberiu Dragoş Oprea, cel care, timp de 4 ani, a contribuit la efortul depus de tatăl său şi a făcut ca formaţiunea corală de amatori să atingă un nivel profesionist în domeniu.
 
Din  2004, bagheta dirijorală a fost preluată de prof. Diana Vieru – Burlescu, cea care, cu măiestrie şi profesionalism,  a ştiut să păstreze vie, peste ani, iniţiativa grupului de cadre didactice care a pus bazele corului ce sărbătoreşte în aceste zile patru decenii de existenţă. 
 
 
Sâmbătă, 27 octombrie 2018 - ora 18.00
 
Sala de spectacole Barbu Stirbei a Centrului Judetean de Cultură si Creaţie Călăraşi
Concert cu lucrări de factură laică
Corul Vlăsceanca al Colegiului National  Ion Maiorescu Giurgiu 
Corul Camerata Danubii al C.J.C.C Calarasi
Corul mixt Ioan D.Chirescu 
Corul Protopopiatului Calarasi „Mihail Vulpescu” 
Corul Euphonia -  Râmnicu Vâlcea 
Concert extraordinar  sustinut de Corul de Camera PRELUDIU , dirijor maestrul Voicu Enachescu .
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările