Călătorie în siguranţă, la întoarcerea din minivacanţă. Poliţie: Dacă apar blocaje rutiere, păstraţi-vă calmul şi nu depăşiţi

Călătorie în siguranţă, la întoarcerea din minivacanţă. Poliţie: Dacă apar blocaje rutiere, păstraţi-vă calmul şi nu depăşiţi

Se preconizează aglomeraţie pe principalele drumuri FOTO Diana Frâncu

Poliţiştii sunt la serviciu şi în acest sfârşit de week-end prelungit, pentru a preveni evenimentele rutiere şi pentru a fluidiza şi supraveghea traficul rutier. Se preconizează un trafic aglomerat pe principalele drumuri, motiv pentru care şoferii sunt sfătuiţi să conducă prudent.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Dacă vă deplasaţi cu autoturismul:
 
Dacă apar blocaje rutiere, păstraţi-vă calmul şi nu depăşiţi coloanele de autovehicule. Folosiţi luminile de avarie când încheiaţi o coloană care opreşte sau încetineşte brusc.
 
Respectaţi partenerii de drum şi nu uitaţi politeţea rutieră!
 
Toţi ocupanţii autovehiculelor trebuie să utilizeze centura de siguranţă!
 
Pe autostradă, sunt interzise oprirea nejustificată şi circulaţia pe banda de urgenţă! Creează situaţii periculoase pentru participanţii la trafic şi se sancţionează.
 
Adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic. Astfel, chiar dacă vă aflaţi în localităţi sau în afara lor, iar partea carosabilă este umedă ori acoperită de polei, gheaţă, zăpadă bătătorită sau mâzgă, trebuie să circulaţi cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, având în vedere distanţa de frânare în astfel de condiţii este mult mai mare.
 
Vă reamintim că prevederile legale în vigoare interzic circulaţia autovehiculelor, fără ca acestea să fie dotate cu anvelope de iarnă, pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.
 
Autoturismul nu trebuie părăsit dacă este încărcat cu bagaje sau are expuse la vedere obiecte care ar putea tenta (casetofoane, genţi, borsete, telefoane mobile, aparate foto, detectoare radar sau aparate GPS etc.)!
 
Fiţi prudenţi când vi se solicită ajutorul! Nu luaţi în maşină persoane necunoscute!
 
Dacă optaţi pentru o călătorie cu trenul:
 
Fiţi atenţi atunci când urcaţi pe scara vagonului! În astfel de momente, puteţi deveni uşor o victimă a celor care fură din buzunare.
 
Nu le daţi niciodată copiilor sarcina să vă supravegheze bagajele! Asiguraţi-vă banii, bagajele sau alte valori, când vă aflaţi la ghişeele caselor de bilete sau în alte puncte aglomerate din gară.
 
Priviţi în jurul dumneavoastră, mai ales la cei care nu au bagaje! De regulă, hoţii au doar o sacoşă sau o haină pe mână, pe care le folosesc pentru a-i împiedica pe ceilalţi să observe cum sustrag bunuri.
 
La plata legitimaţiilor de călătorie, nu expuneţi la vedere întreaga sumă de bani pe care o aveţi la dumneavoastră!
 
Păstraţi portofelul şi banii într-un buzunar interior, cât mai aproape de corp şi asiguraţi-l cu nasturi sau cu fermoar!
 
Dacă pe timpul călătoriei luaţi cunoştinţă despre săvârşirea vreunei infracţiuni, sesizaţi de îndată poliţia transporturi din staţiile de cale ferată şi trenurile de călători!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: