Călătorie în siguranţă, la întoarcerea din minivacanţa de Crăciun. Sfaturi de la poliţişti pentru evitarea accidentelor

Călătorie în siguranţă, la întoarcerea din minivacanţa de Crăciun. Sfaturi de la poliţişti pentru evitarea accidentelor

Şoferii, sfătuiţi să conducă prudent FOTO Adevărul

Poliţiştii sunt în stradă şi acţionează pentru fluidizarea şi monitorizarea traficului, pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente grave, la întoarcerea din minivacanţa de Crăciun.

 
Oamenii legii continuă acţiunile pentru prevenirea evenimentelor grave, combaterea încălcării regimului legal de viteză şi salvarea de vieţi, la întoarcerea din minivacanţa de Crăciun. Sunt monitorizate, în special, traseele de deplasare dinspre staţiunile turistice către Capitală şi celelalte aglomerări urbane, autostrăzile A1, A2 şi A3, precum şi sectoarele de drum dinspre punctele de trecere a frontierei.
 
Poliţia Română recomandă şoferilor să conducă prudent, fără bruscarea comenzilor vehiculelor şi să efectueze fiecare manevră doar după o temeinică asigurare. Evitaţi depăşirile care, în condiţiile unui trafic aglomerat, se dovedesc extrem de periculoase.
 
Sfaturi de la poliţişti:
 
1.Circulaţi cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule. 
 
2.În condiţiile unui trafic aglomerat sau a apariţiei blocajelor rutiere, păstraţi-vă calmul, nu blocaţi intersecţiile şi nu vă angajaţi în depăşirea unei coloane de autovehicule. Folosiţi luminile de avarie când încheiaţi o coloană care opreşte sau încetineşte brusc. 
 
3.Folosiţi luminile de întâlnire şi pe timpul zilei, mai ales în condiţii de vreme nefavorabilă! Curăţaţi farurile, blocurile de semnalizare, parbrizul, luneta şi geamurile laterale ale autovehiculului, asiguraţi buna funcţionare a ştergătoarelor de parbriz şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie - climatizare!
 
4.Reamintim că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.
 
5.Conducătorii auto începători trebuie să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dată fiind experienţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere.
 
6.Pe autostradă, sunt interzise: oprirea nejustificată şi circulaţia pe banda de urgenţă! Creează situaţii periculoase pentru participanţii la trafic şi se sancţionează.
 
7.Toţi ocupanţii autovehiculelor trebuie să utilizeze centura de siguranţă!
 
8. Pietonilor li se recomandă să traverseze numai prin locurile marcate corespunzător, după o temeinică asigurare şi să evite pe cât posibil deplasarea pe partea carosabilă.
 
Vă recomandăm şi:

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările