Călăraşiul va avea bazin de înot pentru copii. Inaugurarea, în 15 iunie. Primarul Marius Dulce: „Avem personalul angajat, mai e nevoie de un asistent medical“

Călăraşiul va avea bazin de înot pentru copii. Inaugurarea, în 15 iunie. Primarul Marius Dulce: „Avem personalul angajat, mai e nevoie de un asistent medical“

Bazinul din Călăraşi, o investiţie de 6 milioane de lei, este gata FOTO Facebook/Marius Dulce

Bazinul de înot din Călăraşi, o investiţie modernă în valoare de peste 6 milioane de lei, va fi inaugurat pe 15 iunie. Anunţul a fost făcut de Marius Dulce, primarul municipiului, care spune că ultimele pregătiri au intrat în linie dreaptă.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Cred că pe 15 iunie dăm drumul la bazinul de înot didactic. Probele s-au făcut, mai rămâne să încărcăm bazinul cu apă, după care să începem cu clorinarea apei. Sistemele funcţionează, am achiziţionat serviciul de mentenanţă.
 
A fost ceva mai dificil pentru că n-am avut buget până acum. Repet, cred că pe 15 iunie bazinul o să fie pregătit pentru inaugurare. Avem personal angajat. 

O să mai fie nevoie de un asistent medical pe care-l vom recruta din rândul asistenţilor comunitari. Rezolvăm şi această problemă astfel încât copiii care vor veni la bazin să fie supravegheaţi. Conform organigramei aprobată anul trecut nu mai puţin de 9 persoane îşi vor desfăşura activitatea la bazin.
 
O parte din neconformităţile identificate au fost remediate. Săptămâna viitoare se vor finaliza lucrările de reparaţie rămase de executat. În plus dorim să mai facem un sistem de captare a apelor pluviale”, a explicat primarul Dulce.
 
Ultimele pregătiri pentru inaugurarea bazinului FOTO Facebook/M.D.
 
La  noul bazin, acces gratuit vor avea doar copiii însoţiţi de profesori. După-amiază, mai exact după ora 16.00, autorităţile spun că se gândesc ca bazinul să fie accesibil publicului pe bază de bilete şi abonamente. Tarifele vor fi stabilite prin Hotărâre de Consiliul Local şi vor fi fundamentate în baza cheltuielilor efectuate pentru funcţionarea în condiţii optime a bazinului, încercându-se astfel să se recupereze măcar o parte din costuri. 

Vestiare moderne la bazin FOTO Facebook/M.D.

Bani de la Compania Naţională de Investiţii

 
Primăria Călăraşi a predat, în vara anului 2017, în prezenţa reprezentanţilor Companiei Naţionale de Investiţii(CNI), amplasamentul pentru obiectivul de investiţii antreprenorului SC Construcţii Erbaşu SA Bucureşti. Investiţia, care se ridică la peste 6 milioane de lei, a fost realizată prin CNI.
 
Grupuri sanitare FOTO Facebook/M.D.
 
La sfârşitul lunii iulie 2017 a fost semnat contractul de proiectare şi execuţie. La începutul anului 2018, în urma demersurilor repetate ale autorităţilor locale a fost obţinută finanţarea din partea CNI, în cadrul subprogramului ”Bazine de înot”, municipiul Călăraşi punând la dispoziţie terenul, în suprafaţă de 8.127 mp, pe perioada realizării investiţiei. „Valoarea estimată a contractului pentru care CNI realizează achiziţia publică electronică este de 6.265.984 lei fără TVA, i”, anunţa la acea dată fostul primar la oraşului, Daniel Ştefan Drăgulin.
 
Dotări moderne la bazin FOTO Facebook/M.D.
 
Potrivit memoriului tehnic, clădirea are un regim de înălţime P+1, cu o suprafaţă construită de 840 mp. Demersurile pentru acest proiect au început în urmă cu trei ani când consilierii locali au aprobat proiectul de hotătâre privind transmiterea în folosinţă gratuită către Ministerul Dezvoltării Regionale a 8.124 mp. 
 
 
Vă mai recomandăm şi:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările