Călăraşi: Studenţii fac practică în ferme peste hotare

Tinerii acumulează experinţă în stagiile de pregătire din Marea Britanie, Danemarca şi Statele Unite ale Americii

Ştiri pe aceeaşi temă

Cei care aleg să plece peste graniţe trebuie să fi susţinut toate examenele la zi şi să nu aibă restanţe. Tinerii au astfel posibilitatea să lucreze într-un mediu profesionist, dar să acumuleze şi experienţă. Până în prezent, 92 de studenţi au mers în străinătate, mai ales în perioada verii, pentru a lucra trei luni, în cadrul mai multor ferme.

Experienţă

„În anul universitar 2008-2009, au beneficiat de stagii de practică în afara ţării 85 studenţi, în Marea Britanie, patru studenţi, în Danemarca, şi alţi trei în SUA“, a spus Daniela Creţu, directorul unităţii de învăţământ. De asemenea, studenţii beneficiază şi de alte facilităţi, cum ar fi: burse de studiu şi sociale, în funcţie de medie pot să efectueze şcoala de şoferi gratuit pentru obţinerea permisului auto categoria B.

Admitere, în iulie

Cei care doresc să devină studenţi la Facultatea de Mangement pot să susţină examenul de admitere în perioada 12-22 iulie 2010.  Absolvenţii de liceu au posibilitatea să urmeze o carieră în domeniul agricol şi agroalimentar, având la dispoziţie 25 locuri cu finanţare de la buget şi alte 150 locuri cu taxă. Valoarea taxei aferentă unui an de studiu este de 1.950 lei. Admiterea se face pe bază de interviu şi media obţinută la examenul de bacalaureat. Domeniul de studiu este „Inginerie şi Management în Agricultură”, cu specializarea Inginerie Economică în Agricultură.

167 de absolvenţi


În anul universitar 2008/2009, au absolvit un număr de 167 de studenţi. Anul acesta, sunt înscrişi 469 de studenţi, dintre care, 105 înmatriculaţi pe locurile  finanţate de la buget şi 364 pe locurile cu taxă.

„Vrem să venim în sprijinul studenţilor, oferindu-le  un cadru modern pentru desfăşurarea orelor de curs. Avem în dotare laboratoare de informatică, biochimie, o bibliotecă în care se găsesc 1.500 de volume din literatură de specialitate, nouă săli de curs şi două amfiteare. De remarcat este faptul că studenţii nostri provin în procent de 72 din mediul rural al judeţelor Călăraşi, Ialomiţa, Constanţa, Giurgiu“, a declarat directoarea Facultăţii, Daniela Creţu.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările