Călăraşi: Maria Stan a obţinut 60 de diplome la olimpiade

Talentul său la învăţătură i-a fost descoperit încă din clasele primare de către învăţătoarea sa, Elena Florea.  Maria a participat până acum la olimpiadele de română, matematică, limba engleză şi istorie, dar şi la concursuri de creaţie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primul premiu

În clasa a V-a Aurelia Tomoşoiu, profesoara de română, şi cea de matematică, Gabriela Ruse, i-au oferit acesteia un sprijin enorm în perioada şcolii generale şi au ajutat-o să facă performanţă la mai multe discipline. Primul premiu important l-a obţinut în clasa a V-a la Concursul Naţional „Plus Minus Poezie“, organizat la Caransebeş, unde a obţinut locul al doilea.

De atunci, participarea la olimpiade a devenit o necesitate. „Spiritul meu competitiv trebuia să fie auzit“, spune Maria Stan. A adunat de-a lungul vremii 60 de diplome, fiind foarte mândră de fiecare în parte. În 2010 a participat la Concursul Naţional „George Călinescu“, la Limba şi literatura română, la Arad, dar a luat parte şi la concursul de creaţie „Mesajul meu antidrog“ la care a câştigat locul I pe judeţ.

Vrea să studieze în Anglia

În prezent este elevă în clasa a IX-a la Colegiul Naţional Barbu Ştirbei, la profilul matematică-informatică, engleză intensiv. Îşi doreşte să studieze în Bucureşti sau în străinătate. „Dacă aş pleca undeva sa-mi continui studiile, cu siguranţă aş alege Anglia. Mă pregătesc intens pentru a acumula cât mai multe cunoştinte şi pentru a trece cu brio admiterea“, a precizat Maria Stan. Pasiunile Mariei sunt literatura şi fotografia. În acest fel se poate exprima şi arăta lumii întregi ce simte şi ce gândeşte. Îi place foarte mult să citească, dar şi să scrie. Cochetează cu gândul de a scrie chiar şi romane.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările