Călăraşi: Cel mai mare parc din oraş, raiul bălăriilor FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iarba este de două ori mai înaltă decât un copil
Iarba este de două ori mai înaltă decât un copil

Cel mai mare spaţiu de plimbare şi relaxare din oraş a ajuns un maidan în care bălăriile depăşesc lejer 1,50 metri înălţime. Deşi în urmă cu două săptămâni, autorităţile dădeau asigurări că vor tăia iarbă, astăzi lucrurile stau la fel.

Călărăşenii care doresc să iasă la o plimbare în parcul Dumbrava ce se întinde pe 12 hectare se lasă păgubaşi. Oamenilor le este teamă că din iarbă ar putea să iasă şerpi. Coloniile de ţânţari sunt la ele acasă. „Ţi-e şi frică să mai ieşi din casă. Mai ales cu căldurile astea toate insectele se înmulţesc. Iarba este un mediu propice de dezvoltare a tuturor gâzelor“, ne-a spus georgeta Toma(53 de ani), confecţioner. Femeia este nemulţumită de faptul că autorităţile nu se preocupă deloc de parcuri. „Am mai văzut şi alte zone la fel de neîngrijite. Copiii care sunt aduşi în parc se pierd printre bălării“, a mai adăugat femeia.

Ierburile s-au înmulţit nestingherit

Nu s-a mişcat un fir de iarbă

În urmă cu două săptămâni, când i s-a atras atenţia că parcul Dumbrava reprezintă din acest punct de vedere un adevărat pericol, viceprimarul Nicolae Cuţăr ne-a asigurat că se va tăia iarba şi la Dumbravă. „Oamenii responsabili cu tăierea buruienilor au fost în Parcul Central şi de la CCH spre Cruci, dar şi pe Bulevardul Republicii. „Imediat ce termină pe strada Bucureşti vor intra inclusiv în Parcul Dumbrava“, ne-a spus acesta. Situaţia este la fel, poate chiar mai gravă, având în vedere că nu s-a tăiat niciun fir de iarbă.

image

Căpuşe şi ţânţari

Înmulţirea haotică  a buruienilor duce la înmulţirea tânţarilor şi a căpuşelor, foarte periculoase pentru cei mici, dar şi pentru oamenii în vârstă. „Căpuşele se dezvoltă foarte bine în iarba şi chiar şi cei care nu au câini se pot infecta, şi în special copiii. Înţepătura de căpuşă dă boala Lime, care are manifestări cutanate şi cardio-vasculare greu de depistat“, ne-a explicat medicul epidemiolog, Camelia Truică.  

Şi tânţarii găsesc mediu propice de dezvoltare în iarbă. Pe lângă faptul că sunt foarte enervanţi, aceştia sunt şi purtători ai virusului West Nile. „Anul trecut am avut în judeţ trei cazuri de West Nile. Tânţarii sunt cei care poartă acest virus. Deşi la marea majoritate înţepătura are o simptomatologie uşoară, sunt şi persoane la care se dezvoltă meningita şi este afectat sistemul nervos central“, ne-a precizat Camelia Truică.





Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite