Călăraşi: Elena Călin, educatoarea anului 2010

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elena Călin, directoarea Grădiniţei cu program prelungit numărul 4, a fost declarată „educatoarea anului, la Călăraşi“ pentru o activitate didactică excepţională

Imediat după absolvirea liceului, s-a angajat la Institutul Pedagogic de Educatoare din Slobozia,  urmând, în acelaşi timp, şi cursurile la acelaşi Institut. A lucrat la început în localitatea Radu Negru, timp de doi ani, după care a venit în Călăraşi, la Grădiniţa cu program normal numărul 2. Din 1976, s-a angajat la Grădiniţa cu program prelungit numărul 4 şi, începând cu data de 1 iunie 1989, este directoare la aceeaşi grădiniţă.

Relaţii de prietenie

„Împreună cu colegii mei, am devenit o echipă şi lucrăm foarte bine în aceeaşi formulă de 21 de ani, am reuşit să facem multe proiecte şi să atragem multe sponsorizări pentru dotarea spaţiului nostru”, a spus educatoarea.

„Am realizat faptul că toţi avem şi calităţi, dar şi defecte. Important este să stimulezi oamenii, să-i valorizezi, să vezi partea bună şi să-i canalizezi pe ceea ce ştiu să facă cel mai bine”, a mai adăugat aceasta.

Alternativa Step by step

 În 1994, Inspectoratul Şcolar a ales cinci unităţi din judeţ pentru a participa la selecţia Alternativa „Step by step”, printre care şi grădiniţa Nr. 4. În urma interviului realizat, aceasta a fost singura unitate de învăţământ selectată din judeţ. Cu ajutorul „Alternativei Step by step”, s-au făcut cursuri de iniţiere şi perfecţionare, echipa obţinând calificativul „foarte bine”, fiind între primele patru din ţară. Educatoarele au devenit formatori pentru alte unităţi din ţară, dar şi din judeţ.

Singura grădiniţă cu Asociaţie de părinţi

La nivelul grădinţiei, a fost înnfinţată în anul 1998 singura asociaţie de părinţi „Head Start. Acesta administrează toate fondurile extrabugetare şi se ocupă de diverse proiecte, toate în sprijinul grădiniţei. Sunt patru ajutoare de educatoare, angajate cu carte de muncă prin această asociaţie, pentru că alternativa step by step impune lucrul în echipă: educatoare, ajutoare de educatoare şi părinţi.

Pionieri în reforma învăţământului preşcolar

„Am fost pionieri  în reforma învăţământului preşcolar prin această alternativă. Echipa noastră a muncit 5 ani de zile fără nici o zi liberă, însă nu regretăm nimic”, povesteşte directoarea.

Avantajul a fost faptul că, pe lângă pregătirea riguroasă de management, de obţinere de surse de finanţare, de producerea de proiecte, „am fost dotaţi şi cu mobilier pentru sala de mese, dormitoare, bucătărie şi spălătorie, dar şi pentru reparaţii exterioare“, mai spune Elena Călin. 

Citiţi mai multe în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Călăraşi!

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite