Călăraşi: Aida-Elena Colesnicov, profesoara implicată în voluntariat

Aida şi-a dorit încă din copilărie să devină profesoară şi a studiat intens pentru a reuşi ce şi-a propus.

În prezent, predă la Liceul „Ştefan Bănulescu“ şi este implicată în numeroase proiecte de voluntariat. Este o fire energică şi-i place să se implice în problemele celor din jur. Cei mai frumoşi ani sunt din perioada facultăţii, unde a avut parte de experienţe unice. În primii doi ani de facultate a obţinut bursă, iar în ultimii trei ani a fost plecată, pe perioada verii, la un schimb de experienţă în Anglia, la Ipswich. „Am lucrat în agricultură, şi nu mi-e ruşine cu asta. România mai are foarte mult de lucru până să ajungă la acelaşi nivel cu Anglia. A fost o experinţă de neuitat, am învăţat o gramadă de lucruri noi, şi am avut plăcerea să cunosc foarte mulţi oameni de diverse naţionalităţi“, mărturiseşte profesoara. 


Iubeşte copiii

Aida este profesor-inginer la catedra de industrie alimentară la Liceul „Ştefan Bănulescu“ din Călăraşi. Este pasionată de meseria sa pentru că-i dă ocazia să se implice în relaţiile cu elevii, pe care îi iubeşte foarte mult. „Îmi plac foarte mult copiii şi să lucrez cu ei, de aceea mă implic în toate activităţile extraşcolare“, spune Aida.

„Total Energy Impact“


E liderul Clubului Total Energy Impact, deschis în data de 14 aprilie 2010, ce se ocupă de proiecte în folosul comunităţii. „În clubul nostru sunt acceptaţi tineri cărora le place să se implice şi care doresc să muncească. Este vorba de o muncă voluntară, iar notelor obţinute la şcoală nu constituie un criteriu de selecţie. Membrii clubului trebuie să facă un proiect prin care să se finanţeze, dar să poată face şi un act de caritate. Avem deja 18 membri din clasele IX-XI, iar primul proiect al nostru va fi «Vrei să fii prietenul meu», în parteneriat cu Centrul de copii SERA. Acesta este un proiect prin care membrii clubului nostru vor să se împrietenească cu copii mai puţin norocoşi din centrul de plasament. Vor face împreună cu ei activităţi sportive, diverse lucruri la atelierul de creaţie, dar vor fi şi invitaţi la o prezentare a clubului“, a mai spus Aida.


Şcoală de vară


Săptămâna trecută, Aida, ca şi lider al Clubului Impact, a participat la un seminar de antreprenoriat social unde a cunoscut oameni foarte interesanţi. Indre Raţiu, fiul lui Ion Raţiu, a împărtăşit câteva din experienţele sale antreprenoriale. La întâlnire au fost prezenţi şi Răzvan Ogăşanu, fostul consilier al lui Călin Popescu Tăriceanu, şi Diana David de la Scoala de vară FORCE.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările