Ca-n luna lui Cuptor. Unde loveşte căldura sahariană şi ce vreme vine săptămâna viitoare

Ca-n luna lui Cuptor. Unde loveşte căldura sahariană şi ce vreme vine săptămâna viitoare

Vreme deosebit de caldă Foto:Arhivă Adevărul

Primele zile toride din această vară pârjolesc toată ţara. Canicula pune stăpânire pe toate regiunile, iar maximele înregistrate vor atinge chir 37 de grade la umbră în Lunca Dunării.

Ştiri pe aceeaşi temăAdministraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o informare meteorologică de caniculă. Sâmbătă, duminică şi luni, vremea va fi călduroasă în toată ţara, local caniculară la început în regiunile vestice şi sud-vestice, apoi în sudul şi în estul ţării. Se vor înregistra temperaturi maxime de până la 35-36 de grade, izolat chiar 37 de grade în Lunca Dunării. 

Disconfortul va fi dat de indicele temperatură-umezeală care va atinge pragul critic de 80 de unităţi. Chiar dacă în cursul zilei, aerul devine irespirabil, cum se lasă seara vin furtunile. Vremea deosebit de caldă se va menţine în următoarele 3 zile, pentru ca de marţi, temperaturile să scadă brusc. Specialiştii anunţă ploi, vijelii şi grindină, iar maximele vor fi cuprinse între 18-19 grade, izolat, în sud-est fiind mai ridicate.

În Bărăgan, temperaturile tropicale nu sunt o noutate. Vremea deosebit de caldă şi secetoasă din lunile de vară nu mai miră pe nimeni, cum nici iernile foarte reci nu mai iau prin suprindere. Conform meteorologilor, maximele absolute înregistrate până în prezent în Bărăgan au atins la 10 august 1957, 44 de grade Celsius la Valea Argovei şi 41,4 grade Celsius la Călăraşi.
 

Vă recomandăm şi:

Început de vară furtunos. Ce vreme vine, cât de cald va fi şi unde se anunţă vijelii

Prognoza meteo pe 2 săptămâni. Cât de cald se anunţă în luna iunie şi în ce zone vine arşiţa

Alertă meteo: furtuni violente, grindină şi ploi torenţiale. În ce zone loveşte vremea extremă

Prognoza meteo pe 3 luni. Unde vine vara tropicală, cât ţine seceta şi în ce zone lovesc ploile

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările