Bursa locurilor de muncă pentru proaspeţii absolvenţi, organizată pe 25 septembrie

Bursa locurilor de muncă pentru proaspeţii absolvenţi, organizată pe 25 septembrie

Proaspeţii absolvenţi, în căutarea unui loc de muncă Foto:Arhivă Adevărul

Peste 700 de tineri, proaspeţi absolvenţi, incluşi în baza de date a AJOFM Călăraşi, sunt aşteptaţi pe 25 septembrie, să-şi încerce norocul la Bursa locurilor de muncă.


Până în prezent, un singur angajator a anunţat că doreţte să participle la acţiune, punând la dispoziţia tinerilor locuri de muncă. Anul trecut, în evidenţa AJOFM Călăraşi se aflau 830 de absolvenţi. Cei mai mulţi dintre ei, peste 700 terminaseră un liceu teoretic sau de specialitate,  iar ceilalţi au o şcoala postliceală sau  au finalizat învăţământul universitar.

Aceştia au avut la dispoziţie o perioadă de 60 de zile de la data absolvirii pentru a se înregistra la AJOFM Călăraşi ca persoană aflată în căutarea unui loc de muncă. Dacă în cele 60 de zile nu au reuşit să ocupe un loc de muncă, după această perioadă, absolvenţii pot beneficia de indemnizaţie de şomaj, aceasta reprezentând o sumă fixă, lunară, în cuantum de 250 lei, acordată pe o perioadă de 6 luni.
 

Vă recomandăm şi:

Prime pentru proaspeţii absolvenţi. Câţi bani le dă statul tinerilor care îşi găsesc un loc de muncă

Absolvenţi cu „diplomă” de şomer. Ce să faci ca să primeşti 250 de lei timp de şase luni

"Investeşte în oameni!". O mie de şomeri din mediul rural, incluşi într-un proiect în valoare de 14 milioane de lei

Peste o sută de şomeri şi-au găsit o slujbă la Bursa locurilor de muncă. Angajatorii "au bătut" palma cu paznicii şi şoferii

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările