Bunuri nedeclarate sau contrafăcute, în valoare de peste 405.000 lei, confiscate la frontieră

Bunuri nedeclarate sau contrafăcute, în valoare de peste 405.000 lei, confiscate la frontieră

Bunuri confiscate de poliţişti FOTO IGPF

În ultimele 24 de ore, prin punctele de trecere ale frontierei au trecut peste 205.000 persoane, cetăţeni români şi străini, dintre care aproximativ 97.100 pe sensul de intrare şi 107.900 pe cel de ieşire din ţară şi peste 45.500 mijloace de transport.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
În zonele de competenţă - punctele de trecere şi  “frontiera verde” - poliţiştii de frontieră au constatat: 65 fapte ilegale (20 infracţiuni şi 45 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini. De asemenea, au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 405.300 lei. Valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 12.900 lei. Totodată, nu s-a permis intrarea în ţară a 15 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea unui număr de 9 cetăţeni români din diferite motive legale.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările