Bunătăţi pe alese. Murătura asortată „rupe” gura târgului

Bunătăţi pe alese. Murătura asortată „rupe” gura târgului

Marfă pentru toate gusturile

Cei mai iscusiţi meşteşugari, bunătăţi afumate după reţete tradiţionale, celebrele mere de Voineşti, delicioasa brânză de Moeciu şi faimoasa palincă din Maramureş. Aceasta este oferta cu care sunt îmbiaţi călărăşenii la „Târgul gospodarilor” ce se va desfăşura în perioada 29-29 septembrie.

Ştiri pe aceeaşi temă


De la întânirea cu bunătăţile nu puteau lipsi murăturile asortate „Puiucu”, brand-ul Călăraşiului. Delicatesele în saramură l-au făcut celebru pe Puiu Badea în 10 ţări. Românii stabiliţi în Irlanda, Cipru, Spania, Italia, Franţa şi chiar Statele Unite ale Americii dau comandă în fiecară an de castraveciori, pepenaşi, gogonele, mere, pere, conopidă şi varză, toate murate „ca la mama acasă”. Afacerea demarată în urmă cu trei ani merge strună, iar clienţii se înghesuie să guste conservele.

Afacerea care nu a dat greş

Puiu Badea(46 de ani) spune că nu are niciun secret: totul se face cu dăruire şi cu mult suflet. După ce 16 ani a fost funcţionar public, s-a decis să dea lovitura cu produse tradiţionale. Consumator înrăit de murături, Puiucu, aşa cum îi spun apropiaţii, s-a gândit să împartă şi cu alţii bunătăţile cu care umplea cămara în fiecare toamnă. „Nu este nimic special în reţetă. Sare, apă şi multe condimente. Majoritatea gospodinelor nu mai folosesc astăzi, frunze de vişin sau de stejar la preparea conservelor, aşa cum obişnuiau bunicile noastre. Eu m-am întors la tradiţie, încercând astfel să creez produse sănătoase şi cu un gust deosebit“, spune comerciantul.

Vă recomandăm şi:

Produse culinare tradiţionale şi expoziţii cu vânzare la Târgul Apulum Agraria din Alba Iulia

Must, suc de mere şi preparate săseşti la Târgul cu Bunătăţi de la Câmpina

Cârnaţi cu trufe şi din carne de mistreţ, la târgul de Sfinţii Petru şi Pavel de la Câmpina

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările