Bucurie fără margini în familia fetei rănite grav în Colectiv: „Irina a vorbit pentru prima dată în ultimele 25 de zile!“

Bucurie fără margini în familia fetei rănite grav în Colectiv: „Irina a vorbit pentru prima dată în 
ultimele 25 de zile!“

Irina Popa (dreapta) şi o bună prietenă, alături de care se afla în Club Colectiv. FOTO Facebook/Ionuţ Popa

Bucurie fără margini. Asta trăiesc membrii familiei Popa, a cărei fiică şi soră a fost grav rănită în incendiul din Clubul  Colectiv. La mai bine de trei săptămâni de la tragedie, Irina, aflată în stare critică la Spitalul Floreasca, face paşi mici spre vindecare. Luni, 23 noiembrie, a vorbit pentru prima dată.

Ştiri pe aceeaşi temă


Iată ce povesteşte fratele fetei, Ionuţ Popa despre marele eveniment care le-a umplut sufletele de bucurie:

“Irina, alături de medicii şi asistentele din Spitalul de Urgenţă Floreasca ne-au oferit una din cele mai frumoase zile din viaţa noastră! Primesc un telefon în cursul după-amiezii de la medicul curant al Irinei care mă anunţă că are o surpriză pentru mine şi este curioasă să vadă dacă recunosc persoana pe care avea să mi-o paseze la telefon. Inutil să vă spun că inima mi-a ajuns prin gât pentru câteva secunde. La celălalt capăt al telefonului era Irina, aceeaşi Irina, aceeaşi voce, aceeaşi soră... Este greu de descris în vorbe ce am simţit atunci. O să rezum în trei cuvinte: bucurie fără margini!”.

Irina, aflată în stare critică imediat din tragedia din club Colectiv, a avut puterea sa-şi revină. Nu s-a lăsat învinsă şi a luptat în fiecare secundă pentru a nu fi învinsă. La 25 de zile de la nenorocirea care i-a schimbat viaţa, ea poate să vorbească din nou.

Poate să înghită singură

Rudele sale povestesc şi faptul că medicii i-au făcut o surpriză fetei, dezumflându-i balonul de la traheostomă, cel care o susţinea la deglutiţie, iar ieri dimineaţă au anunţat-o că are deja mai mult de 24 de ore de când înghite singură.
“Aşa că paşilor mărunţi li s-au adăugat doi paşi mari care o vor ajuta pe Irina să învingă starea în care a ajuns în urma nefericitului eveniment de la ‪#‎colectiv‬. Suntem recunoscători şi ne bucurăm pentru reuşita medicilor şi asistentelor de la Floreasca, parte a familiei noastre în ultimele mai bine de trei săptămâni. Există acolo un om special, la fel ca toţi cei care au luptat şi luptă pentru pacienţii lor, la fel ca Irina, la fel ca oricare din tinerii din #colectiv, căreia îi spun „Mă bucur că a ieşit cum am vrut noi!”, a spus fratele tinerei.

Nu a putut fi transferată în străinătate

Irina Popa s-a aflat pe 30 octombrie în club Colectiv, alături de mai mulţi prieteni, la lansarea celui de-al doilea album al trupei Goodbye to Gravity. Ea fost rănită grav, a fost internată în stare critică la spitalul Floreasca din Capitală, având arsuri pe 30% din suprafaţa corpului, dar şi ale căilor respiratorii. Evaluată de medici străini, în urmă cu o săptămână, tânăra nu a putut fi transportată în străinătate deoarece i s-ar fi pus şi mai mult viaţa în pericol şi nu ar fi rezistat transferului cu avionul. Familia a decis să fie tratată în continuare de medicii români care fac tot posibilul pentru a-i reda sănătatea.

Incendiul devastator din 30 octombrie, din club Colectiv a ucis pe loc 27 de tineri şi a rănit alţi peste o sută. În cele trei săptămâni care s-au scurs de la tragedie, încă 31 de persoane şi-au pierdut viaţa din cauza arsurilor grave. Conform ultimelor informaţii, numărul deceselor provocate de incendiul din club Colectiv a ajuns la 60. În spitalele din Bucureşti mai sunt internaţi 11 răniţi din Colectiv, care se află în stare critică şi gravă, alţi 33 fiind în stare stabilă. De asemenea, 29 de victime sunt internate în unităţi medicale din străinătate.
 

Vă recomandăm şi:

Momente groaznice pentru tânăra din Călăraşi, rănită grav în incendiul din club Colectiv. Irina Popa nu poate vorbi şi nu înţelege de ce se află în spital

Tânăra din Călăraşi aflată în stare critică după incendiul din Clubul Colectiv şi-a revenit. Irina Popa nu-şi aminteşte nimic de tragedia din 30 octombrie

Clipe cumplite pentru fata rănită grav în incendiul din club Colectiv. Starea Irinei Popa s-a agravat, deşi medicii îi dădeau şanse de recuperare

Tânăra care luptă să trăiască după incendiul din club Colectiv are şanse să-şi revină: "Am comunicat cu Irina. Eu cu vorbe, ea cu lacrimi mari!"

„Premoniţia“ sinistră a solistului trupei Goodbye to Gravity, cu câteva zile înainte de tragedia din Colectiv: „Nu ţinem neapărat să murim aici“

Rugăciuni pentru Irina, victimă a incendiului din Clubul Colectiv. Tânăra este în stare critică la Spitalul Floreasca

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările