Brandul Avicola Călăraşi apune. Ce planuri are noul proprietar

Brandul Avicola Călăraşi apune. Ce planuri are noul proprietar

Avicola Călărşai a funcţionat neîntrerupt 32 de ani

După ce a ieşit cu imaginea şifonată din scandalul cărnii infestate cu salmonella, Avicola Călăraşi se pregăteşte să renască. Aflată la un pas de a fi cumpărată de deputatul PDL Vasile Iliuţă, fabrica de pui din Bărăgan va suferi transformări radicale.

Ştiri pe aceeaşi temă


În acest proces complex de rebranduire vor fi implicaţi copii. Deputatul Iliuţă intenţionează să pună la punct o competiţie în şcolile din oraş pentru ca elevii să aleagă noua denumire a societăţii. “Voi discuta cu reprezentanţii Inspectoratului Judeţean Şcolar pentru a-mi da acordul să derulez în şcolile călărăşene o competiţie de desene sau de spoturi publicitare care să dea noul nume al societăţii. Elevul care va realiza cea mai bună creaţie, pe această temă, va fi premiat”, a declarat Vasile Iliuţă. Parlamentul spune că vechiul nume a fost pătat de scandalul cărnii infestate, motiv pentru care nu mai poate fi păstrat.

Testări pentru angajaţi

În schimb, noul patron promite că va âine cont de vechii angajaţi. Cei 300 de muncitori care au fost trimişi în şomaj se pot întoarce la service, doar după ce vor fi testaţi professional. “ Nu voi da afară niciun salariat. Însă voi angaja o firmă de recutare pentru a-i testa, din punct de vedere profesional, pe toţi salariaţii care doresc să mai lucreze la Avicola, dar şi alte persoane, din afara societăţii, care doresc să se angajeze”, e de părere Vasile Iliuţă.

Deputatul-fermier

Vasile Iliuţă, unul dintre cei mai înstăriţi fermieri din judeţul Călăraşi, a anunţat la sfârşitul săptămânii trecute că doreşte să cumpăre Avicola Călăraşi. Anunţul vine la scurt timp după ce Avicola Călăraşi, una dintre cele mai importante firme de pe piaţa cărnii de pui din România, a fost implicată într-un scandal privind infestarea produselor cu salmonella. Deputatul a semnat pe 1 decembrie, precontractul privind achiziţionarea societăţii, preţul vehiculat fiind cuprins între 6 şi 7 milioane de euro. “Urmează să punem la punct detaliile tranzacţiei. În cel mult 10 zile, afacerea ar trebui parafată”, a spus Iliuţă.
 

Vă recomandăm şi:

UPDATE Lacăt pe uşă. Scandalul cărnii de pui infestate cu Salmonella desfiinţează Avicola Călăraşi

Avicola răspunde acuzaţiilor privind carnea infestată : „Nu au fost distruse loturi cu salmonela improprii consumului uman“

Peste 20 de persoane reţinute într-un caz de evaziune de peste 50 de milioane de euro. Printre acestea, un procuror de la Parchetul General

Avicola Călăraşi, considerată „victima unui scandal mediatic“. Ferma caută cumpărători pentru ultimii pui

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările