Biserică mistuită de foc. Incendiul a fost provocat de aerul condiţionat defect, pagube de 400.000 lei la Gâldău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pompierii au intervenit rapid, dar focul făcuse deja ravagii FOTO Adevărul
Pompierii au intervenit rapid, dar focul făcuse deja ravagii FOTO Adevărul

Pompierii militari au acţionat cu patru autospeciale pentru lichidarea incendiului timp de aproximativ trei ore, evitând posibilitatea propagării arderii la alte bunuri materiale.

Biserica Sf.Nicolae din satul Gâldău, comuna Jegălia, a fost la un pas să se facă scrum într-un incendiu provocat de un aparat de aer condiţionat defect. Deşi au acţionat aproximativ 3 ore, pompierii militari nu au reuşit să salveze lăcaşul de cult. Acoperişul, plfonul din stuf, elemente de mobilier, materiale plastice şi textile s-au transformat în cenuşă.

Acoperişul, primul cuprins de flăcări

Alarma s-a dat luni dimineană, 6 iunie, la ora 03.08. Patru echipaje de pompieri, două din Călăraşi şi două de la Borcea au acţionat la faţa locului mai multe ore pentru stingerea incendiului izbucnit la acoperişul bisericii cu hramul Sf. Ierarh Nicolae. La sosirea pompierilor, focul se manifesta violent, cu flacără şi fum dens la acoperişul bisericii, pe o suprafaţă de aproximativ 250 de metri pătraţi şi în interiorul lăcaşului de cult, la nivelul materialului lemnos, al mobilierului şi al instalaţiei electrice.

Focul, observat târziu

Conform primelor cercetări, se pare că incendiul a fost provocat de un aparat electric defect, aparat de aer condiţionat, dar şi din cauza instalaţiei electrice învechite. Pompierii spun că flăcările au fost observate târziu, ceea ce a făcut ca arderea să se extindă cu repeziciune. În urma incendiului au ars: aparatul de aer condiţionat, materiale plastice, materiale textile, cabluri din instalaţia electrică, material izolant, material lemnos şi elemente de mobilier, plafon din stuf şi acoperişul din lemn învelit cu tablă pe o suprafaţă de aproximativ 250 de metri pătraţi, valoarea pagubelor fiind estimată în acest caz la aproximativ 400.000 de lei.      
 

Vă recomandăm şi:

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite