Bărăganul, sub cod galben de vijelii, grindină şi ploi torenţiale

Bărăganul, sub cod galben de vijelii, grindină şi ploi torenţiale

Ploi torenţiale în aproape toată ţara FOTO Adevărul

Meteorologii au extins, luni, codul galben de instabilitate atmosferică, doar opt judeţe din ţară rămânând în afara ariei de manifestare a fenomenelor periculoase.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Astfel, potrivit meteorologilor, de luni de la ora 12.00, până marţi la ora 06.00, în Transilvania, Maramureş, jumătatea de nord a Moldovei şi în cea mai mare parte a zonei montane instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, se vor semnala averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, vijelii şi grindină.
 
”În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi 25 l/mp şi pe arii restrânse 40...60 l/mp”, au trasnsmis meteorologii.
 
De asemenea, luni, până la ora 23.00, este cod galben în Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei şi în sud-vestul Moldovei.
 
”Vor fi perioade în care se vor semnala intensificări puternice ale vântului, vijelii, grindină, frecvente descărcări electrice şi averse torenţiale. Cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp şi punctiform 40 l/mp”, au mai transmis meteorologii.
 
De altfel, potrivit meteorologilor, întreaga ţară este, până marţi la ora 22.00, sub incidenţa unei informări de vreme rea. Cantităţile de apă vor depăşi, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15...25 l/mp şi pe arii restrânse 35...40 l/mp.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: